Mediteransko kupatilo: Moderna oaza s rustičnim šarmom

by | July 4, 2023
Mediteransko kupatilo: Moderna oaza s rustičnim šarmom

San o terakoti, maslinovom drvetu i mermeru, jarkim bojama i osećaju svežeg leta – sve to čini mediteransko kupatilo. U ovako dizajniranom prostoru možete pronaći svoju spa oazu nakon napornog dana.

Mediteransko kupatilo: Kako stvoriti moderan komad raja s rustičnim šarmom?

Zatvorite oči i zamislite da ste na idiličnoj plaži s morskim povetarcem u kosi. Uronite u senzacije koje samo kupatilo u mediteranskom stilu može izazvati.

Mediteransko kupatilo: Pronađite svoju inspiraciju

 

Pošto je osnova svakog kupatila sanitarni čvor, okrugli oblici i meke linije stvaraju odgovarajući mediteranski osećaj. To je kupatilo koje zrači harmoničnom atmosferom.


Rustični zidovi mogu izgledati jednako sjajno kao i drveni nameštaj u tom stilu. Maslinovo drvo je poželjno u mediteranskom regionu. Takođe, orah i bor se savršeno uklapaju. Međutim, kako biste zaštitili drvo od vode, prvo morate naneti vodootporni prajmer.

Sa toplim Sredozemnim morem kao pozadinom, možete zamisliti mnogo različitih pogleda, ali čini se da je sunce uvek deo toga. Da biste ovo prilagodili dizajnu vašeg kupatila i dali vam maksimalnu energiju, mediteranski dizajn vam nudi različite opcije kao što su prozori bez zavesa, čiste tkanine i svetle boje pločica koje reflektuju svetlost.


Budite inspirisani vilama na grčkoj obali i učinite belu boju pravom zvezdom u svom kupatilu kombinujući je sa svežim nijansama plave ili smelije oker, crvene ili zelene boje. Ali, ne zaboravite na osnovne dodatke i izaberite minimalistički nameštaj za kupatilo.

Mediteransko kupatilo: Kombinacija savremenog dizajna s klasičnim elementima

To je trenutno najmoderniji stil dizajna enterijera. Kombinuje rustične materijale poput ručno rađenih pločica od terakote u modernoj kombinaciji. Rezultat je mediteransko kupatilo s daškom savremene elegancije. Dizajn kupatila u mediteranskom stilu zasnovan je na opuštenoj i ležernoj udobnosti.

Pločice su često važan deo ovog stila. Zakrivljeno kupatilo je elegantno i ujedinilo je oblik morskog talasa. Police koje se često povezuju s njim garantuju otvorenost, pri čemu čak i toalet u mediteranskom stilu izgleda mnogo udobnije od običnog dizajna.

Dizajneri se tradicionalno oslanjaju na materijale kao što su mermer ili terakota. U savremenim kupatilima, s druge strane, svetli, beli i moderni dizajni od keramike, livenog gvožđa ili čelika mogu se posmatrati kao jasni akcenti.

 

Oprema za kupatilo takođe treba da odgovara dizajnu. I ovde je na vama da li ćete se odlučiti za razigrane i pozlaćene ručke, duple okove ili slavine s polugom.

Izaberite prave materijale i nameštaj za mediteransko kupatilo

Sa nameštajem u kupatilima u mediteranskom stilu, ležerna, prijatna i suncem okupana atmosfera često je poboljšana. Klupe, ormarići i stolice od prirodnog drveta, često ofarbane u tipične mediteranske boje kao što su braon, rđa, zlatna, žuta i svetloplava, mogu dodati živopisan, zasićen element dizajnu.

Čak se  i mermer savršeno se uklapa u takve prostore. Baš kao podne pločice ili na zidu, mediteransko kupatilo izgleda elegantno i održava hladnu sobnu temperaturu.

Police i sedišta su od finog maslinovog drveta, ratana i rafije odlično se uklapaju u dizajn enterijera. Šema boja je zasnovana na zemljanim tonovima: oker, braon i bež, kao i svetlo narandžasti i terakota akcenti, plava i  zelena stvaraju ugodnu atmosferu u kupatilu.

Dekoracija inspirisana prirodom i površinama s teksturama

U mediteranskom stilu, svetlost treba slobodno da cirkuliše u prostoriji, kao što to čini priroda u svim svojim oblicima. Da biste ukrasili svoje kupatilo, možete kombinovati biljke i divlje cveće sa školjkama iz šetnji uz more.

Kada je u pitanju mediteranski duh zanimljive teksture i te kako mogu doprineti. Ovo uključuje lampe, stolice i ogledala u kupatilu. Na taj način naglašavate originalnost izrade i stvarate osećaj dobrodošlice.

Ne zaboravite staklene detalje. Ovaj plemeniti materijal nudi svoju magičnu transparentnost kako bi omogućio da se u vašem mediteranskom kupatilu ističu samo ono najbitnije. Definišite sve dekorativne elemente bez preopterećenja dizajna sobe, dozvoljavajući svetlost i energiju da slobodno cirkulišu.

 


Dijana Škorić

Oleksandr Shcherban / gettyimages.com