Metro pločice : trend koji ne napušta kupatilo

by | 6 januara, 2023
Metro pločice : trend koji ne napušta kupatilo

Sa ovim stilskim idejama, ne bi trebalo da bude iznenađenje što su metro pločice i dalje jedan od najtraženijih trendova za kupatilo.

 

Dizajnirane da liče na pločice koje se nalaze u klasičnim podzemnim stanicama, metro pločice su iskočile iz podzemlja i ušle u moderna kupatila. Naziv „metro pločice“ potiče od prepoznatljivih pločica koje su bile postavljene na stanicama metroa u Londonu i Njujorku početkom 1900-ih.

Metro pločice su postale sve popularnije, zahvaljujući svojoj svestranosti. Odgovaraju i modernim i tradicionalnim domovima, a ujednačenost ih čini savršenim za upotrebu u savremenom okruženju jer stvaraju urednu i preciznu pozadinu. Dolaze u velikom broju različitih boja i stoga odgovaraju različitim stilovima kuhinje i kupatila. Možete se odlučiti za svetle i živopisne pločice, ili čiste crno-bele, kao i neutralne nijanse. Takođe, odlično se kombinuju sa drvenim nameštajem.

Uzorak oblika cigle može se uklopiti u industrijskom dizajnu, kao i u rustikalnijim, minimalističkim i elegantnijim stilovima. Pošto su metro pločice obično sjajne, one takođe mogu pomoći u odbijanju svetlosti po prostoriji, što ih čini savršenim za mala kupatila.

Takođe, sa svojim jednostavnim pravougaonim oblikom one omogućavaju različite moderne formacije poput riblje kosti ili ševrona.

 

Matro pločice -istaknute fugne

Velike metro pločice u obliku riblje kosti daju ovom modernom kupatilu drugačiji izgled, dok se fugovanje u boji bakra povezuje sa bakarnim detaljima poput baterije.

Metro pločice – ševron obrazac

Ovde su metro pločice konfigurisane u moderniji obrazac u stilu ševrona.  Podne pločice zanimljlivog dezena stvaraju dinamiku, a tu su i istaknute fugne.

Akcenti za lepši izgled

Metro pločice od poda do plafona i u viktorijanskom stilu daju posebnu modernu notu ovoj prostoriji. Posebno je zanimljiva kontrastna traka napravljena od crnih metro pločica, koja zajedno sa podnim pločicama zaokružuje celinu.

Drugačija pozicija

U proteklih nekoliko sezona posebno su se istakle metro pločice koje su postavljane vertikalno dajući sasvim novi izgled kupatilima. Na taj način je postignuta skladna geometrija, što se posebno dopalo ljubiteljima minimalizma. Ipak, kao što vidimo na prikazanoj fotografiji, metro pločice u zelenoj su odlično iskorišćene kao akcenat tuš kabine.

 Metro pločice – korak dalje

Matro pločice su postale deo i nesvakidašnje dizajniranih kupatila. Iako vrlo jednostavne, one su postale omiljeni detalj sa kojim dizajneri eksperimentišu. Bilo da se radi o boji ili postavci, one svakako mogu i najjednostavnije kupatilo učiniti autentičnim.

 

 

 

 

 

 

Borjana Božić

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.