Šta morate skloniti iz kupatila, ako želite da budete zdravi?

by | July 6, 2023
morate skloniti iz kupatila

Kupatilo je često prepuno sitnica koje svakodnevno koristimo. Međutim, šta od toga morate skloniti iz kupatila i zašto? 

Ove stvari morate skloniti iz kupatila što pre

Neki proizvodi u kontaktu sa vlagom menjaju svoje karakteristike, a neki postanu pravo leglo mikroorganizama. Upravo zbog toga, nekim predmetima nije mesto u kupatilu, ili bar treba da ih sklonite u ormar. Evo o čemu se radi.

Šminka

Dakle, osim što će vaše kupatilo estetski izgledati lepše, takođe ćete je i sačuvati. U suprotnom, kvalitet proizvoda može biti ugrožen, a u četkicama može da se nastani buđ. Stavite šminku u prozračnu kutiju i u ormar na suvom.

Lekovi

Vlažnost vazduha u kupatilu će sigurno promeniti i svojstva lekova. Prebacite ih u hladnu i suvu prostoriju. Možete ih organizovati u kutiji sa etiketama i rokovima trajanja.

Šta morate skloniti iz kupatila: Set za nokte

Vlaga je neprijatelj i laka za nokte, ali i seta koji vam je potreban da održavate higijenu noktiju poput makazice, grickalica, turpija i sl. Ovi materijali su u opasnosti od oksidacije ako ih ostavite u kupatilu.

Hidratantne kreme

Dok su šamponi, balzami i pasta za zube sasvim bezopasni, hidratantne kreme takođe pod ovim uslovima mogu da promene svojstva.

Šta morate skloniti iz kupatila: Otvorena wc šolja

Glavni izvor bakterija u kupatilu je wc šolja. Kada pustite vodu, bakterije se oslobađaju u vazduh i žive dva sata u okolini i zarazuju objekte u okolini. Najlakše je da držite poklopac zatvorenim. Na ovaj način četkice a zube, tečni sapun i peškir za lice mogu biti izloženi bez rizika po ljude.

Obratite pažnju na poklopac za smeće

Da biste izbegli prenošenje bakterija, izaberite kante za smeće koje ne zahtevaju rukovanje. Izaberite modele sa pedalom ili automatskim otvaranjem.

Dakle, ovih nekoliko stvari mora da bude sklonjeno iz ove vlažne prostorije. Osim što ćete voditi računa o svom zdravlju, kupatilo će odmah izgledati lepše i urednije.


Snežana Vranić

Liudmila Chernetska/GettyImagesPlus