Tuš-kabina: Najbolje ideje za podove

by | August 24, 2023
Tuš-kabina: Najbolje ideje za podove

Donosimo vam najbolje dizajnerske  ideje za podove koje će vam pomoći da oplemenite kupatilo i tuš-kabinu. 

Postoji veliki izbor opcija kada su u pitanju ideje za podove u tuš-kabinama. Ako planirate da namenštate ili renovirate kupatilo obratite pažnju na ove podove. Oni, pre svega treba da budu izdržljivi i laki za čišćenje, posebno u domaćinstvima s mnogo članova.

Najbolje ideje za podove tuš-kabine

Ovi podovi zaista zaslužuju posebnu pažnju. Materijal, naravno, mora biti izdržljiv, sposoban da izdrži česte prskanje vode, neklizajući pod nogama i po mogućnosti lak za čišćenje, posebno u ovoj vlažnoj prostoriji.

Neka vas inspirišu naše ideje za podove tuš-kabine:

Mermer donosi dah luksuza

Moderne, elegantne i vanvremenske ideje za mermerne podove u kupatilu i dalje ostaju jedan od najpopularnijih i najpoželjnijih materijala koji se koriste u tuš-kabini. Za ovaj primer izabran je calacatta mermer za zidove i pod i daje besprekoran kohezivni izgled koji pruža osećaj opuštenosti.  Ovaj bezvremenski materijal stvara elegantno, spa kupatilo utočište.

Štaviše, mermer je prirodno vodootporan i kupatilu dodaje luksuzni spa osećaj bez obzira na to da li imate moderan ili tradicionalniji prostor.

Dodajte toplinu vinilom

Ideje za podove u kupatilu od vinila su odličan način za kreiranje moderne tuš-kabine bez trošenja budžeta i veoma su vodootporne. Poslednjih godina došlo je do mnogo razvoja u dizajnu i stilovima koji znače da su efekti koje vinil može da stvori, poput podnih pločica ili drveta za tuš kabine, neverovatno realistični. Odličan je izbor za porodice sa decom, a topliji je od laminata.  Važno je da su ovi podovi s najvišim stepenom protiv klizanja.

Mešajte materijale za odličan efekat

Pod vaše tuš-kabine ne mora biti ograničen samo na jedan materijal. Sviđa nam se kako su granice „poda“ pomerene u ovoj savremenoj tuš kabini. Mermer se uliva u prostor oko fasadnog zida, a drvene podne daske savršeno stoje kao kontrast, dok vizuelno dodaju toplinu.

Završna obrada visokog sjaja

Ako tražite luksuz sledećeg nivoa u svom kupatilu, egzotične kamene površine su pravi put. Raspoređen po celom prostoru, završni sloj visokog sjaja stvara prelepu refleksiju svetlosti koja se uliva, što, zajedno sa staklenim zidom tuša, obezbeđuje da ovaj prostor ima pametnu i savremenu ivicu.“

Autentične drvene podne ploče daju toplinu i karakter

Bezvremenska elegancija i prirodne karakteristike drveta i dalje ga čine popularnim izborom za moderno i rustično kupatilo. Sada više nego ikad, drveni podovi u kupatilu su došli do izražaja, s modernim tehnologijama koje omogućavaju mnoštvo uzoraka i tekstura koje ranije nisu bile dostupne.

Renoviranje kupatila: Ideje koje će ga učiniti modernim

 


Dijana Škorić

archideaphoto / gettyimages.com