Od običnog kupatila do relaksirajuće oaze

by | September 25, 2017

1 Mekani peškiri
Prvi korak u transformaciji kupatila u spa oazu svakako je odabir peškira, koji treba da budu meki, pahuljasti i da se bojama uklope u celokupan prostor. Odličan izbor jesu oni od stopostotnog pamuka. Veličina i gramaža peškira iskazane su u jedinici poznatoj kao GSM – gram po metru kvadratnom, tj. gustini tkanine. Peškiri manje gramaže tanji su i kraće traju. Oni veće gramaže boljeg su kvaliteta i traju mnogo duže. Imajte na umu da je kvalitet peškira veoma bitan jer ih koristite svakog dana, a jedan kvalitetan komad može trajati godinama.

2 Mirisne sveće
Opuštanje svih čula trebalo bi da bude glavna asocijacija na kupatilo, u čemu su za polovinu takvog doživljaja odgovorni svetlost i miris. Rešenje su, naravno, mirisne sveće koje će prostor ispuniti toplinom i osvežavajućim ili, pak, relaksirajućim notama. Istovremeno, količinu svetla regulišete sami – količinom upaljenih sveća, stvarajući tako intimnu, romantičnu ili razbuđujuću atmosferu.

Guliver/Thinkstock

3 Tuš s efektom kišnih kapljica
Sinonim za luksuz može biti i tuš – ali ne bilo koji, naravno. Velika glava s bezbroj rupica omekšava pad vode, istovremeno deluje poput masaže na koži i stvara efekat kišnih kapljica. Uz takav tretman, tuširanje definitivno prestaje da bude obaveza i postaje čisti užitak.

4 Uokvirene fotografije ili umetnička slika
Šteta je da prostor u kom provodimo dobar deo svoje dnevne rutine zaobiđe šarm običnih stvari. Ne postoji pravilo koje kaže da slike i fotografije nemaju šta da traže u kupatilu. Štaviše, slika velikog formata, ili nekoliko manjih s interesantnim natpisima, potpuno će promeniti izgled prostora i učiniti ga atraktivnijim.

5 Stolica od drveta ili otkačeni tabure
Nakon carskog tretmana u opuštajućoj kupki, neophodna vam je i stolica ili tabure. Ovaj komad nameštaja osim estetske ima i vrlo praktičnu ulogu – na njega se možete osloniti prilikom nanošenja losiona za telo ili kreme za masažu stopala.

6 Ukrasni setovi za sitnice
Luksuzno ne podnosi neuredno. Stoga sve sitnice, koliko god nam njihovo pakovanje delovalo lepo i trendi, treba pospremiti. Ovi aksesoari se mogu naći izrađeni od različitih materijala i boja, pa gledajte da osnovni set (poput čaše za četkice za zube i dozera za tečni sapun) bude u skladu s kutijama i korpama u koje ćete odložiti sve što vam je neophodno u kupatilu.

7 Polica za kadu
Scene iz romantičnih filmova i modnih editorijala u kupatilu gotovo da ne mogu proći bez kadra uživanja u kupki s poslužavnikom za kadu. Takva mala površina idealna je za odlaganje sveća, knjige, čaše vina ili šampanjca. Pa zašto onda ne biste sebi priuštili ovako nešto?

8 Nove prostirke
Ovaj predmet neophodan je u svim prostorima i čini da kupatilo deluje toplije. Odlično se uklapa i u manje kvadrature, a jedino o čemu u tom slučaju treba brinuti jesu veličina i oblik prostirke. Neka ona bude što manja, tanja i kvadratnog oblika, jer okrugle forme vizuelno skraćuju pod. Obrnuto važi za veća kupatila – prostirke mogu biti veće, s raznim šarama, okrugle i rađene od debljih materijala.

 

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRTATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs