Od zlata do drveta: 4 originalne ideje za dizajn kupatila

by | October 28, 2022
dizajn kupatila

Kupatilo je možda najpogodnije mesto da uključite fantaziju u punom kapacitetu i ostvarite svoje najsmelije ideje. Otkrivamo vam najoriginalnije ideje za dizajn kupatila koje su kreirali profesionalci.

Jedna od najboljih opcija za sobe sa visokom vlažnošću su porcelan i kamen, kada su materijali u pitanju, jersu otporni na temperaturne promene i vlagu. Predstavljamo vam najbolja dizajnerska rešenja za kupatilo, po našem izboru.

Dizajn kupatila

Bež zlatni šik

Bež i zlatna su uvek  dobitna kombinacija, ako nije preterana. Ukupan utisak sofisticiranosti i strogog luksuza stvara kombinacija obimnih teksturiranih mozaika i savršeno glatkog porcelanskog kamena. Zidna rešetka za peškire je idealna za kompaktne enterijere, jer zauzima malo prostora, ali istovremeno izgleda veoma elegantno i moderno. Obilje prigušenog svetla čini okruženje kupatila veoma prijatnim i čak romantičnim, a buket kala samo dodaje raznolikost i prolećnu svežinu u unutrašnjost.

Nežnost prašnjave ruže i dizajn kupatila

Kažu da nas ružičasta čini srećnim. U ovom projektu dizajneri su dodali dašak nežnosti. Svetle pastelne boje vam omogućavaju da se opustite čim uđete u kupatilo.

Zanimljiva dizajnerska odlukaje upotreba različitih tekstura u dekoraciji. Sa zidovima se sve dešava upravo suprotno. Zid iznad kupatila je ukrašen svetlim mozaicima, dok su ostali zidovi beli. Upotreba velikog ogledala nepravilnog oblika sa toplim osvetljenjem vizuelno proširuje prostor. Viseće lampe različitih dužina daju polet unutrašnjosti.

Zlatni akcenti se nalaze u celom enterijeru – od lampi do slavina. Možda je glavna karakteristika dizajna bila kiša, koji će dati atmosferu privatnosti i stvoriti realan utisak da ste pod toplom letnjom kišom. Da bi poboljšali iskustvo, autori projekta predlažu korišćenje aromaterapije.

Šta je sa drvetom?

Drvo je možda jedan od retkih prirodnih materijala kojeg ima u izobilju. Upotreba drvenih vrsta može se pohvaliti mnoštvom stilova enterijera od minimalizma do klasike. Dizajnerski projekat ovog kupatila se pokazao veoma elegantnim i zaista toplim.

Korišćenjem porcelanskog kamena dizajneri su uspeli da postignu maksimalnu udobnost i udobnost. Završna obrada reprodukuje strukturu prirodnog hrasta sa najvećom vernošću, do najsitnijih detalja. Autori projekta su odlučili da poseban naglasak stave na kupatilo i predstavili ga u crnoj mat boji. Dodatni ukras enterijera su žive biljke.

Dizajn kupatila- glečer

Prirodni šik nikada neće izaći iz mode. U dizajnu ovog kupatila, autori projekta su koristili mermeriranu porcelansku keramiku, koja podseća na slojevitu strukturu glečera, gde se smenjuju svetli i tamni slojevi svetlo bež, sive, crvene i tamno bež boje. Raznovrsni tonovi omogućili su da se naglasi estetika sobe.

Kao što vidite, u kupatilu nema ništa suvišno, a moderni umivaonik samo naglašava prirodni minimalizam.

Naravno, svako ima svoju ideju o tome šta misli da je najbolji dizajn kupatila. Ali pokazali smo kako, uz pomoć naizgled teškog i monumentalnog porcelanskog kamena, možete kreirati lagana, originalna i raznovrsna dizajnerska rešenja ne samo na podu, već i na zidovima


NeonShot/iStock/Getty Images Plus via Getty Images