Savršen spoj forme i funkcije: Najnovije opcije za postavljanje pločica

by | August 2, 2023
Savršen spoj forme i funkcije: Najnovije opcije za postavljanje pločica

Inovativno postavljanje pločica je sve popularniji trend koji donosi svežinu i kreativnost u svet keramičkih obloga.

Kreativnost koja osvežava enterijer: Nove opcije za postavljanje pločica

Umesto klasičnog horizontalnog ili vertikalnog postavljanja, dizajneri sve češće eksperimentišu sa nekonvencionalnim pristupima koji unose dinamiku i originalnost u enterijer. Patchwork pruge su jedan od najintrigantnijih primera ovog trenda, gde se različite boje i oblici pločica kombinuju u jedinstvene uzorke, stvarajući jedinstvenu vizuelnu simfoniju.

Osim toga, sve veću popularnost dobijaju i 3D efekti, gde se pločice seku pod određenim uglom, dajući prostoru dubinu i teksturu. Inovativno postavljanje pločica je sjajna prilika da se stvori unikatno i inspirativno okruženje koje će privlačiti pažnju i ostavljati nezaboravan utisak na svakog posetioca.

Inovativno postavljanje pločica nije rezervisano samo za unutrašnje prostorije. Ispod otvorenog neba, na terasama i dvorištima, ova kreativna tehnika može preobraziti prostor u pravu oazu lepote. Inspirisani prirodom i geometrijskim oblicima, neki dizajneri kombinuju prirodne kamene pločice sa keramičkim kako bi stvorili prelepe i harmonične kompozicije.

Uzorci poput dijamanta ili ribljeg kostura su takođe popularni u spoljašnjem uređenju. Takođe, postavljanje pločica u različitim nivoima, sa stepenicama i ivicama, može dodatno obogatiti prostor i stvoriti prelaz između različitih zona na dvorištu ili terasi. Kombinacija kreativnosti, praktičnosti i estetike čini inovativno postavljanje pločica izvanrednim izborom za sve one koji žele da svoj dom ili spoljašnji prostor učine jedinstvenim i inspirativnim mestom za boravak.

Trendovi i opcije za postavljanje pločica:

Zlatno doba

Nije iznenađenje da kupatila nisu uvek najsjajnija prostorija u domu , ali ovogodišnji trend želi da to promeni. Akcentne pločice u obliku metro pločica, ukrasi od pozlaćenog lista i bronzane fugne u kintsugi stilu transformišu obične pločice u prave dragulje za vaše zidove.

Patchwork pruge

Ljubitelji šivenih ćebadi, obradujte se! Postoji novi način kombinovanja i uklapanja boja, a ne uključuje tkaninu. Bilo da se radi o monohromatskom mešavini ili usklađivanju komplementarnih boja, jedno je sigurno – čvrste boje više nisu dovoljne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ceramics of Italy (@ceramicsofitaly) 

Kao tapeta

Keramički murali sa cvetnim, lišćarskim i čak gradskim pejzažima pružaju trajnije i otpornije rešenje za prostorije sa visokom vlažnošću vazduha.

Uredne pruge

Ono što je nekada bilo znak sofisticirane odeće (italijanski klasik) sada izlazi iz ormara. Prugaste pločice ne samo da privlače pažnju, već mogu učiniti prostoriju većom. Neki proizvođači čak koriste visokopritisnu vodu da bi urezali uzorke u pločice, postižući efekat u 3D.

Dobrodošli u džunglu

Listovi Monstera su ponovo u modi. (Ali da li su ikada i izašli iz mode?) Obožavana biljka milenijalaca se pojavila na veliko kako u malim, naizgled nasumičnim dezenima, tako i na velikim pločicama.

Luksuz uz Art Deco

Inspirisane Art Deco stilom i izuzetno svestrane, pločice u obliku pilula mogu da naprave snažnu izjavu u obliku različitih lukova ili da se neočekivano koriste umesto običnih metro pločica.

Nadamo se da ćete biti inspirisani ovim uzbudljivim trendovima u keramičkim pločicama i da ćete osvežiti svoje domove uz pomoć ovih kreativnih dizajnerskih rešenja. Zapamtite, vaši zidovi mogu postati pravo umetničko delo!


Borjana Božić

Ivan Zaplatynskyi/gettyimages