Organizacija kupatila: Kako da uspešno skladištite stvari?

by | March 2, 2023
Organizacija kupatila

Organizacija kupatila ume da bude problematična jer su uglavnom u pitanju mali prostori, a previše stvari. Međutim, postoji nekoliko kreativnih i urednih ideja za skladištenje u kupatilu. 

Organizacija kupatila: Kako da skladištite stvari?

Uz nekoliko malih koraka možete maksimalno iskoristiti vaš prostor u malom kupatilu, a uz malo više truda možda ga i stvoriti više. Evo nekoliko ideja za skladištenje stvari u malom prostoru.

Iskoristite zidove

Postavljanje polica na zidova može biti jedan od prvih koraka da iskoristite prostor na zidovima. Budite kreativni. Međutim, nemojte preterivati da prostor ne bi izgledao pretrpan. Takođe, možete police postaviti i iznat toaleta i na njima držati peškire ili toaletni papir. Zidove možete iskoristiti i za kuke na koje možete kačiti peškire koji treba da se osuše ili kućne mantile.

Skladištenje ispod lavaboa

Većina kupatila ima ormarić ispod lavaboa. Ovo je odlično mesto za skladištenje sredstava za čišćenje i drugih predmeta koje ne morate često da koristite. Možete postaviti i korpe u ormariće što će vam pomoći da organizujete prostor. Dodajte kuke na vrata ormarića da okačite predmete poput rukavica za čišćenje ili manji peškiri. Ako nemate ormarić ispod lavaboa, možete dodati kolica za skladištenje ili statične plastične police manjih dimenzija sa oznakom šta je u njima. Ovo će vam olakšati da pronađete stvari koje su vam potrebne.

Organizovanje fioka i ormara

Ako imate više fioka ili ormarića koji su uglavnom pretrpani, možete se koristiti sličnim tehnikama kao i za organizaciju ispod lavaboa. Korpe ili plastične kutije su sjajne za skladištenje proizvoda i uređaja za kosu. Organizacija kupatila se odnosi i na organizaciju sitnih stvari u fiokama i ormarićima, tako da ne bi bilo loše da koristite organizatore za fioke.

Organizacija kupatila: Zidni ormarić

Možete pričvrstiti magnetnu tablu na unutrašnju stranu vrata. Potom kukama ili magnetom zakačiti male držače u koje možete da stavite lekove i kozmetičke proizvode. Ovo je sjajan način da svoju kozmetiku uredno držite na jednom mestu i da ne morate da provedete mnogo vremena tražeći proizvod koji želite.

Svaki ćošak je značajan

Neka mesta mogu da vam sjajno posluže za skladištenje, a da toga niste svesni. Na primer polica iznad vrata bi mogla da vam bude dodatni prostor za skladištenje. Takođe, oko tuša možete dodati još jednu policu i da tu držite sve što vam treba za tuširanje. Ovo će sprečiti i i nered prilikom tuširanja.

Dakle, vaša kupatilo lako može biti praktično i funkcionalno bez obzira na veličinu prostora. Potrebno je samo malo truda i mašte, vaše kupatilo će zaista biti uredno.

Snežana Vranić

Liudmila Chernetska/GettyImagesPlus