Raskošna kupatila od kamena

by | 24 septembra, 2013
Kupatilo od kamena

Zaista nije lako urediti kupatilo tako da ono izgleda raskošno, jer ta prostorija pre svega treba da bude praktična i funkcionalna. Međutim, to ne znači da enterijer kupatila istovremeno ne može biti modernog i ukusnog dizajna. 

Na primer, kupatilo izrađeno od kamena izgleda očaravajuće, što znači da je ključ u odabiru pravog materijala i odgovarajućeg stila.

Sledeći inspirativni primeri sigurno će vam pomći da se opredelite za sopstveni stili kada je reč o uređenju kupatila.

Police za peškire

Ovo prostrano kupatilo atraktivnog izgeda ima visoku tavanicu sa koje vise dva prelepa lustera. Blago osvetljenje doprinosi toploj atmosferi u prostoru, kao i kombinacija kamena i drveta, koja je korišćena za zidove i drvenariju prozora i vrata.

Sve to zajedno čini ovo kupatilo veoma prijatnim u udobnim.

Kupatilo je jednostavno, ali veoma elegantno. Iako je malo, nimalo ne deluje pretrpano već upravo suprotno – prostrano i veoma šik, zahvaljujući toplom i atraktivnom dekoru.

Zidovi od kamena su odlične izrade i slične su boje kao pod. Pojedini detalji su izrađeni od drveta, kao i ramovi ogledala i stolice.

Kameno kupatilo

Kamen se pokazao kao odličan materijal za izradu modernog kupatila. To naročito ilustruje primer ovog kupatila jednostavnog i ukusnog dizajna sa zidovima od kamena i detaljima izrađenim od raznih zanimljivih materijala.

Dvostruki lavabo i toaletni deo sličnih su boja kao zidovi, a vrata od prozirnog stakla zajedno sa ogledalom odaju utisak prostranosti.

Ovo kupatilo je takođe moderno, iako je prilično malo. Njegov dekor je veoma svetao zahvaljujući belim zidovima i plafonu, a kompaktan, minimalstiči umivaonik odlično je uklopljen sa toaletnim prostorom i ormarićem smeštenim ispod.

Rustično kupatilo

Veliko ogledalo stvara utisak većeg prostora. Zid i kada su prekriveni kamenom, što naglašava eleganciju u prostoru.

Ovo mediteransko kupatilo je naročito elegantno i moderno. Skoro je u celini izrađeno od kamena, što mu daje rustičan ali ipak moderan izgled, doprinoseći opštem utisku atraktivnog i prijatnog intimnog prostora.

U zidove su ugrađene police za odlaganje peškira i ostalih kupatilskih potrepština, a izdvojena kada upotpunjuje dekor.

Izvor: homedit.com