Renoviranje kupatila: Ideje koje će ga učiniti modernim

by | 28 marta, 2023
renoviranje kupatila

Kada se odlučite na renoviranje kupatila, prvo je bitno da sebi postavite pitanje šta želite da postignete. Tek kada donesete tu odluku, sva druga pitanja biće mnogo lakša. 

Renoviranje kupatila podrazumeva promišljanje i donošenje mnogih odluka. Pre svega, biranje novih pločica, elemenata kupatilskog nameštaja, a zatim i dekoracije, koliko god deluje zabavno, veoma je i teško. Potrebno je sve uskladiti jedno sa drugim i uklopiti ih tako da odišu modernošću i usklađenošću. U ovom tekstu preporučujemo vam neke ideje koje su u vezi sa renoviranjem kupatila, a koje su lake za kopiranje.

Renoviranje kupatila: Ideje koje će ga učiniti modernim

Tamni mat detalji

Ukoliko volite klasiku i kupatilo u kom preovladavaju svetle boje, budite sigurni da sa tim ne možete pogrešiti. Međutim, postoji jedna opcija koju imate, a koja može učiniti da vaše kupatilo bude još efektnije. U pitanju su mat crni detalji poput česme, vrata, ručki i tupa. Ovi detalji stvoriće kontrast sa belim površinama koje svačijem oku mora da prija.

Ravne linije

Za postizanje enterijera sa ravnim linijama, pre svega, potrebno je da odustanete od tradicionalnog ormarića ispod lavaboa. Umesto njega izaberite radnu ploču ravnih linija koja integriše lavabo. Ispod toga možete postaviti ormarić u kome možete skladištiti višak stvari, a na površini možete držati peškire i kozmetiku.

Slika na zidu

Usudite se da okačite sliku na zid i tako pokažete svoj osećaj za stil. Mnogi motivi se uklapaju u moderna kupatila. Osim slike, možete se odlučiti i za druge umetničke dekorativne predmete poput vaze ili neobičnog rama.

Renoviranje kupatila: I tuš kabina i kada

Ukoliko veličina prostorije to dozvoljava, nemojte birati između tuš kabine i kade, već odaberite i jedno i drugo. Ovakva kupatila odišu luksuzom, prostranošću i praktičnošću.

Jednostavna kada

Kada birate kadu, birajte onu koja ima pravilne linije bez preiše detalja. One se najbolje uklapaju u dizajn modernog kupatila.

Drvene površine

Jedan od najmodernijih trendova u poslednjih nekoliko godina su drvene površine u kupatilu. Naravno, to se ne odnosi samo na pravo drvo već i na pločice i druge elemente u boji drveta. Ovo je trend koji vlada ne samo u uređenju kupatila, nego i u uređenju kuhinje. Vrlo je jasno da je ovakav odabir boja došao zbog osećaja topline koju drvo može uneti u prostoriju, kao i zbog vrlo modernog izgleda. Drvo možete kombinovati sa kamenom kako biste postigli još moderniji izgled.

Kombinacije materijala

Drvo i kamen su na vrhu kada je u pitanju popularnost kombinacije materijala za kupatilo. Moderan izgled može se postići drvetom koje nije ni previše tamno, niti previše svetlo poput hrasta ili oraha i mat kamen.

Stakleni paravan za tuš

Osim što zaista izgleda lepo i moderno, zauzima i dosta manje mesta. Osim toga, stakleni paravan sprečava da voda od tuširanja isprska celo kupatilo i u mnogome olakšava čišćenje.

Renoviranje kupatila: Zid sa tapetom

Ako ste mislili da su tapete izašle iz mode, setite se da se ove godine vraćaju i to popularnije nego ikada pre. Efektne i sa raznim dezenima, tapete mogu uneti novi duh u vaše kupatilo, a osim toga, budući da se lako menjaju, ostavljaju vam dosta prostora za promene u budućnosti.

Veliko zidno ogledalo

Ogledalo velike površine je neophodan dodatak svakom modernom kupatilu. Uskladite njegov obik sa stilom ostalog nameštaja i budite sigurni da će doprineti tome da vaše kupatilo izgleda vrlo moderno.

Nadamo se da smo vam dali korisne ideje ukoliko vam predstoji renoviranje kupatila.


Jovana Jevtić

runna10/ Getty Images Plus

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.