Renoviranje kupatila: 5 ideja koje štede novac

by | September 18, 2023
Renoviranje kupatila: 5 ideja koje štede novac

Ako tražite ideje za renoviranje kupatila, onda ste došli na pravo mesto — donosimo vam predloge koji će vas inspirisati.

Dobre ideje za renoviranje kupatila imaju moć da transformišu “dosadni i umorni” prostor u onaj koji koji odiše stilom i opuštajućom atmosferom.

Renoviranje kupatila bez velikih izdataka

Kupatila su vredni prostori sa pre svega praktičnom funkcijom, ali nema razloga da ne budu i lepi. Nema potrebe da trošite bogatstvo na renoviranje kupatila, zato vam donosimo praktične ideje koje će vam pomoći da dobijete prostor iz snova.

1. Renoviranje kupatila: Radite sa postojećim rasporedom

Nastojanje da zadržite sanitarije u trenutnom položaju verovatno će vam doneti značajne uštede. Odvojite malo vremena da procenite dizajn kupatila pre nego što počnete da ga renovirate. Održavanjem inventara kao što su kada i lavabo tamo gde se nalaze, izbeći ćete troškove koji su povezani sa premeštanjem vodovodnih cevi. Ako ništa drugo, pokušajte da pronađete novi raspored koji funkcioniše tako da ne menjate cevi u podu i zidovima.

2. Učinite zidove svojim najboljim prijateljima

Gde bismo bili bez starog dobrog zida? Lako i jeftino za izgradnju, a omogućava podelu prostora i stvaranje manjih zona u istoj prostoriji.

Posebno su korisni u kupatilima, gde se mogu koristiti za odvajanje toaleta od ostatka prostora ili za formiranje tuš-kabine, kao što je to na ovom našem primeru. Mnogi ljudi takođe odlučuju da montiraju kadu na jednoj strani zida s lavaboom i toaletom na drugoj strani.

3. Razmotrite krivine u malom kupatilu

Ako su vam potrebne ideje za malo kupatilo kada je renoviranje u pitanju, trebalo bi da ozbiljno razmislite o uvođenju nekih krivina u prostor — one su idealan način da odvratite pogled od proporcija prostorije i stvori više prostora.

Kade sa zakrivljenim krajevima, lavaboi s meko zaobljenim ivicama, pa čak i zakrivljene tuš- kade- sve rade posao. Na našem primeru je to vešto urađeno tako da prostor čini vizuelno većim i zahvaljujući dezenu poločica.

4. Ugradite prostor za odlaganje

Ako postoji jedna stvar koja često nedostaje kupatilima, to je dobro skladište. Ideje za odlaganje u kupatilu mogu se kretati od jednostavnih zidnih ormarića ili polica, do skladišta ispod kade ili prelepih lavaboa. Iskoristite i noše za skladište kako biste maksimalno iskoristili svaki centimetar raspoloživog prostora.

5. Maksimalno iskoristite usko kupatilo

U slučaju uskih kupatila, potrebno je da izbegnete stvaranje osećaja da ulazite u tunel kada uđete u prostoriju i dok prostor treba da bude dizajniran kao celina, potrebno je i razbiti prostor za svaku pojedinačnu fazu  kupanja.

Na gornjoj slici, na primer, lavabo, tuš-kabina i kada vode jedni od drugih niz jedan zid, dok je toalet smešten na samom kraju sobe. Korišćenje velikih ogledala i neutralni tonovi može da učini mnogo toga za prstor.

 

 

 

 

 

Dijana Škorić

ismagilov / gettyimages.com