Retro kupatilo: 7 vintidž ideja koje su bolje od modernog

by | May 29, 2023
Retro kupatilo

Vintidž dizajn je dokaz da retro kupatilo zapravo unosi život u prostor, zanimljivo izgleda i prepuno je zadivljujućih detalja. Čitav spoj na kraju izgleda skupo. Pogledajte ideje.

Retro kupatilo: 7 vintidž ideja koje su bolje od modernog

Kada na postolju

Mornarska kada na postolju odiše retro vibracijama. Srebrna ručna baterija i drveni pod doprineće efektu, a pored kade možete postaviti drvenu stolicu ili klupicu sa mirisnim svećama, knjigama il icvećem. Tako će mali detalji uveliko doprineti prostoru uz malo modernih momenata.

Pločice sa detaljima

Šarmantni detalji na pločicama stvaraju zadivljujući dizajn. Zajedno sa jednostavnim ali kitnjastim lusterom i kadom na postolju, starinskom stolicom, svi delovi se spajaju bez napora. Ovo retro kupatilo je dokaz da je ponekad više zapravo više.

Šestougaone pločice

Podovi ili zidovi sa šestougaonim pločicama? To je pravi retro stil. Najbolji efekat pružiće pločice u kontrasnoj boji u odnosu na zidove, bez detalja i šara.

Retro kupatilo: Dupli umivaonik

Ukoliko imate prostora (a i ako nemate), odvojite kutak za dupli lavabo jer značajno dorpinosi retro vibracijama. Jednostavni dizajn ili luskuzniji model jednako dobro će izgledati u vašem kupatilu. Osim toga, vrlo su funkcionalni ako delite kupatilo.

Ogledalo

Poznato je koliko veliko ogledalo doprinosi vizuelno većem i svetlijem prostoru. Međutim, u retro kupatilu nećete pogrešiti ni sa malim ogledalom starinskog i autentičnog dizajna. Još bolji efekat ćete postići sa okvirom u boji koji je u skladu sa ostatkom kupatilskog nameštaja.

Retro kupatilo: Tapete

Retro kupatilo je u znaku detalja. Zbog toga, ako razmišljate da li da više truda uložite u kupatilski nameštaj ili u detalje – odgovor je: u detalje. Tapete će dodatno doprineti starinskom ali modernom ambijentu. Najbolji efekat postići ćete uz tapete sa sitnom šarenolikom šarom.

Dekorativne merdevine

Ne samo što izgledaju autentično, već su i vrlo praktične jer ne zauzimaju veliki prostor, a značajno ga štede. Možete ih koristiti da odlaganje peškira, bademantila ili za detalje i saksijsko cveće.

Retro kupatilo je primer maksimalizma koji izgleda skupo, a u stvari ne zahteva mnogo novca, već je čitava poenta u tradicionalnim detaljima koji dopirnose ambijentu.


Miljana Momirović

piovesempre/GettyImagesPlus