Roze kupatilo: Od jednostavnog do eklektičnog

by | September 7, 2023
Roze kupatilo: Od jednostavnog do eklektičnog

U poslednjh nekoliko sezona, roze kupatilo je postalo pravi dekorativni trend.

Roze kupatilo: Izvanredne ideje

Bilo da se radi o hotelima ili vašem domu, ružičasta boja u kupatilu je postala popularna zahvaljujući mladim talentima iz sveta enterijera. Na zidovima, umivaoniku, komodi ili čak na plafonu, ružičasta boja donosi dinamičnost, svežinu i dozu fantazije.

Dovoljno prostora za sve: Ideje za organizaciju malog kupatila 

Kupatilo sa rozim metro pločicama

Dizajnerka Lisa Gachet je stvorila retro i ženstvenu estetiku koristeći ružičaste metro pločice. Plafon nije izuzetak, već je oslikan “Love Powder” bojom za neodoljivu atmosferu. Subtilna prisutnost crne boje na umivaoniku i u tuš kabini doprinosi efikasnoj kombinaciji boja.

Kupatilo sa pastel ružičastim pločicama

Ružičasta može suptilno i umjereno ući u kupatilo kako bi mu dodala dozu fantazije i topline. Ovo kupatilo kombinuje minimalističke linije i materijale na nameštaju sa pastel ružičastim cementnim pločicama na zidovima koje je napravila Bahya.

Kupatilo sa potpunim indijskim ružičastim stilom

Kupatilo, kao intimni prostor, može biti mesto za sve moguće eksperimente i ekstravaganciju. Fahad Hariri, direktor Pinto Agency, transformisao je svoje londonsko kupatilo u zahtevanu roze oazu, sa harmonijom između indijske ružičaste i mandarinske ružičaste boje, pojačane satinastim premazima Atelier Première. Apsolutno šik!

Malo kupatilo u industrijskom stilu 

U ovom malom pariskom stanu, dizajnerka enterijera Camille Hermand je zamislila kupatilo koje se potpuno razlikuje od ostatka stana, sa zelenim i plavim tonovima. Ružičaste “subway” pločice sa crnim grafickim linijama stvaraju estetiku inspirisanu šezdesetim godinama koja se savršeno uklapa u ovih 3 kvadratna metra. Dokaz da čak i mala kupatila mogu primiti pravu dekorativnu opsednutost!

Ružičasto i belo kupatilo

Poezija i minimalizam dominiraju u ovom nežnom kupatilu dizajniranom od strane dua Heju Studio. Nežnost inherentna pastelnoj ružičastoj boji podržava se zaobljenim oblicima na umivaoniku, ogledalu i lavabou. Nude nijansa se takođe prikazuje na podu sa lagano retro minijaturnim pločicama. Ovaj rad čini ovo kupatilo sa belim zidovima još jedinstvenijim.

Art deco roze kupatilo

Inspiraciju možete pronaći i u hotelima koji daju prednost nijansama ružičaste u kupatilima. To je slučaj u Saint-Barthu gde je unutrašnji dizajner Oscar Lucien Ono, na čelu Maison Numéro 20, renovirao intimnu adresu gde se egzotični stil ističe uz elegantne dodire i nežne pastele. U ovom velikom kupatilu, ružičasta se širi na zidove, viseće lampe i lavabo kabinet. Merena kompozicija svedoči o efikasnosti dueta između tamnog drvenog materijala i nežnih pastela. Apolutno elegantno i dizajnirano!

Ružičasta boja u kupatilu može dodati svežinu, toplinu i jedinstven karakter.


Borjana Božić

Ivan Zaplatynskyi/gettyimages