Saveti za mala kupatila

by | September 7, 2013
Roze kupatilo

Kada uređujete malo kupatilo važno je da pažljivo izaberete boju zidova. Osnovno pravilo je da tamne boje čine da se prostor čini manjim, svetle boje većim. Pa ako imate malo kupatilo, obojite ga u neku svetlu pastelnu ili belu boju.

Zeleno kupatilo

Dodajte svetlo
Birajte belo ili žuto svetlo. Belo će učiniti da se mala kupatila čine prostranijim, a žuto će učiniti da prostorija deluje prijatnije.

Ogledala
Ogledala nisu samo za gledanje, ona će vizuelno povećati vaše kupatilo. Ako je moguće prekrijte jedan ceo zid ogledalom.

Šta je na podu
Podignite stvari s poda. Što je vaš pod vidljiviji, to će prostorija delovati prostranije.

Police
Kako biste uštedeli na prostoru police su dobra ideja za kupatilo. One mogu da budu staklene ili od nekog drugog materijala u zavisnost od uređenja. Uglovi u kupatilima obično ostaju neiskorišteni pa bi bilo dobro kupiti viseću policu. Ormarić s ogledalom iznad umivaonika, takođe je neizostavan pri uređenju malih kupatila.

Izbegavajte nepotrebne stvari
Ako u malom kupatilu držite puno sitnica, ono će izgledati još manje. Ako npr. volite umetnost radije stavite jednu veliku sliku, nego nekoliko malih. Što jednostavnije, to bolje.

Maknite vizualne prepreke
Bilo kakva vizuelna prepreka dodatno smanjuje kupatilo. Ako imate vrata na tuš-kabini, birajte ona prozirna, a najbolje rešenje je zavesa koju ćete moći povući nakon tuširanja.

Kupatilo sa zavesom

Veštački stvorite prozračnost
U kupaonicama bez prozora lepo izgledaju zidovi s tapetama koji ostavljaju utisak prozračnosti ili slike, koje stvaraju iluziju prozora.