Savršeno kupatilo: 6 ključnih saveta dizajnera

by | January 15, 2023
savršeno kupatilo

Kupatilo je mesto gde provodimo vreme sami sa sobom: topli tuš, omiljeni tretmani lepote, šminka pre sastanka. Šta čini savršeno kupatilo?

Savršeno kupatilo: 6 životnih trikova dizajnera

Razumite svoje potrebe

Glavna stvar je da razumete šta volite, kakav način života imate. Šta želite: kadu ili tuš? Ali tuš je samo tuš bez bombi, pene, mogućnosti da uveče ležite dok gledate svoj omiljeni film. Ako ne živite sami, onda morate razmišljati o drugima. Starijoj generaciji je pogodnije koristiti tuš kabinu, jer nema potrebe da preskaču ivicu kade.

Zamenite bide higijenskim tušem

Popularnost bidea opada. Možete instalirati pametni japanski toalet koji zagreva sedište, ispira vodu, kombinuje funkcije bidea. Ali takvi uređaji nisu estetski atraktivni. Ako je lepota prioritet, onda je bolje napraviti higijenski tuš.

Koristite mat podne pločice

I dizajneri enterijera i obični ljudi često zaboravljaju na bezbedne podove. Sjajne podne pločice su lepe, ali i klizave i opasne. Ako ne želite da se tuširanje pretvori u posetu hitnoj pomoći, odmah izaberite pločice sa satenskim, prirodnim, mat efektom.

Zoniranje kupatila pločicama

Isključivo estetska namena:  uz pomoć dizajna pločica možete zonirati sobu. Na primer, učinite tuš kabinu tamnom, a glavni prostor svetlijim ili istaknite nekoliko zona bojom. Ova tehnika će vizuelno povećati prostor.

Koristite dva scenarija osvetljenja

Za glavno osvetljenje – luster, reflektori, a za dodatno svetlo – pozadinsko osvetljenje. Ovo poslednje stvara prijatnu atmosferu.

 

Mesta za odlaganje

Odmah razmislite o lokaciji kuka, vešalica za peškire, bade-mantila, mesta za odlaganje.
Morate razmisliti o tome kako će police biti raspoređene unutra. Bolje je budu ugradne. Soba će izgledati organskije. Možete organizovati mini frižider za kozmetiku, u kojem je zgodno čuvati flastere, teglice krema.

Razmislite unapred o lokaciji visokog ormarića za čiste peškire, pribor za tuširanje. Sve što je potrebno za kupanje najbolje je držati u istoj prostoriji. Kupatilo bi trebalo da bude udobno mesto, a ne slika na Pinterestu.


Folloetheflow/gettyimagesplus