Savršeno kupatilo: 6 trikova koje koriste dizajneri enterijera

by | November 3, 2022
savršeno kupatilo

Kupatilo je mesto gde provodimo vreme sami sa sobom: topli tuš, omiljeni tretmani lepote, šminka pre sastanka. Daleko je od nevažnog kako ovaj prostor izgleda.

 

Savršeno kupatilo u šest koraka

Razumeti potrebe

Da biste imali funkcionalno i stilski savršeno kupatilo od ključne je važnosti da razumete šta volite, kakav način života imate. Šta želite: kadu ili tuš? Jer, tuš kada isključuje mogućnost kućnih spa tretmana, bombi, gomile pene…Kada imate porodicu još je teže utvrditi mogućnosti i želje.

Zamenite bide higijenskim tušem

Popularnost bidea opada. Možete instalirati pametni japanski toalet koji zagreva sedište, ispira vodu, kombinuje funkcije bidea. Ali takvi uređaji nisu estetski atraktivni. Ako je lepota prioritet, onda je bolje napraviti higijenski tuš.

Koristite mat podne pločice

I dizajneri enterijera i obični ljudi često zaboravljaju na bezbedne podove. Sjajne podne pločice su lepe, ali i klizave i opasne. Ako ne želite da se tuširanje pretvori u posetu hitnoj pomoći, odmah izaberite pločice sa satenskim, prirodnim, mat efektom.

Zoniranje prostora  pločicama i dizajnom

Ovaj life hack je isključivo za estetiku: uz pomoć dizajna možete zonirati prostor, baš kao što ste radili . Na primer, učinite tuš kabinu tamnom, a glavni prostor svetlijim ili istaknite nekoliko zona bojom. Ova tehnika će vizuelno povećati prostor.

Koristite dva tipa osvetljenja

Za glavno osvetljenje – luster, reflektori, a za dodatno svetlo – pozadinsko osvetljenje. Ovo poslednje stvara prijatnu atmosferu. U ovoj prostoriji biste poželeli da imate i jako osvetljenje i komorno osvetljenje za večernje procedure.

Skladištenje

Morate razmisliti o tome kako će police biti raspoređene unutra. Bolje je da ih integrišete u ormarić. Soba će izgledati organskije. Možete organizovati mini frižider za kozmetiku, u kojem je zgodno čuvati sve vaše kremice.

Razmislite unapred o lokaciji visokog ormarića za čiste peškire, pribor za tuširanje. Sve što je potrebno za procedure kupanja najbolje je čuvati u istoj prostoriji. Kupatilo bi trebalo da bude udobno mesto, a ne slika na Pinterestu.


PC Photography/GettyImagesPlus