Spektakularno kupatilo malih dimenzija: 6 saveta

by | May 5, 2023
Spektakularno kupatilo malih dimenzija: 6 saveta

Kupatilo malih dimenzija predstavlja problematičnu zonu u mnogim stanovima. Ali i za to postoje rešenja koja nude maksimalni komfor. 

 

Kupatilo malih dimenzija: Saveti za uređenje

U malom kupatilu vrlo malo prostora može da se uštedi izborom manje kade ili tuš kabine, a i takve modifikacije zahtevaju ulaganje velike količine novca, međutim sa umivaonicima je stvar sasvim drugačija. Promena umivaonika u kupatilu može umnogome doprineti celokupnom izgledu prostora.

Članak se nastavlja posle reklama

Umivaonici koji su namenski pravljeni za mala kupatila, podariće vam osvežen prostor, koji će delovati veće i modernije. Ako odaberete model koji maksimalno koristi svoju gornju površinu, pored estetskog zadovoljenja, imaćete priliku da uživate i u naglašenoj funkcionalnosti.

Kupatilo malih dimenzija: Dobar plan

Pri renoviranju kupatila posavetujte se sa arhitektom ili dizajnerom enterijera, jer može da se desi da elementi koje nameravate da kupite i koje ste nekoliko puta premerili ipak učine prostor skučenim. Stručnjaci će vam tačno reći na šta treba da obratite pažnju, možda i iscrtati element za umivaonik, ormariće i police za sve vaše neophodne stvari, ali i organizovati prostor tako da njegovo održavanje bude lako.

Članak se nastavlja posle reklama

Kupatilo malih dimenzija sa stilom

Niše u koje nije moguće uklopiti standardni umivaonik mogu se iskoristiti pomoću duguljaste drvene ploče zaštićene vodootpornim premazom. Pločice na zidu dopiru svega nešto malo iznad korita umivaonika, ostatak zida pemazan je vodootpornom mat bojom. Za dodatni prostor za odlaganje ispod noseće ploče mogla bi bit montirana još jedna daska.

Članak se nastavlja posle reklama

1. Na koji način mogu da podarim ličniji pečat uređenju
kupatila?
Dekorišite svoje kupatilo aksesoarima i fotografijama koje vam realno nešto znače – one će stvoriti intimnu atmosferu koja je neophodna za osećaj opuštanja i relaksacije.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Kako da prostoriju učinim vizuelno većom?
Zidovi u celosti prekriveni pločicama zahvaljujući rasteru kreiraju utisak prostorne širine. Bolje rešenje je ako postavite pločice samo u zoni prskanja, a ostatak zidnih površina premažete bojom kao što je prikazano na slici.

3. Šta će uneti više svetlosti u mala, uzana kupatila?
Ogledala i sjajne površine reflektuju svetlost te na taj način vizuelno proširuju prostor dok istovremeno kreiraju utisak bolje osvetljenosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Borjana Božić

in4mal/gettyimages

Tags: