TECEdrainline – tuš kanalica u ravnini poda

by | November 6, 2018

Uz inovativna rešenja iz kuće TECE, prostor za tuširanje kao i dizajniranje kupatila dobijaju novu dimenziju.

Pored nadolazećeg trenda kojim kupatilo postaje wellness oaza u vlastita četiri zida, sve se više javlja potreba za stanovima bez prepreka. Sistemom TECEdrainline tuš kanalica, koje su ugrađene u ravni poda, omogućeno je nesmetano kretanje, bez prepreka ili stepenica, u cielom kupatilu.

TECEdrainline je kanalica za odvod vode izrađena od nerđajućeg čelika koja se može postaviti bilo gde u prostoru te integrisati u podne keramičke pločice. Dosadašnja kruta ograničenja zamenjuje neočekivana sloboda kretanja. Tuširanje u ravni poda ne samo da je ugodnije i sigurnije, nego i optički deluje opuštenije: čak i mala kupatila deluju prostranije.

Tuš kanalica izrađena je bez procepa i vijaka i time vrlo jednostavna za čišćenje i održavanje uz visok stupanj higijene. Dostupne su u ravnoj i kutnoj varijanti u raznim standardnim veličinama te time mogu zadovoljiti različite zahteve prostora i korisnika.


TECEdrainline asortiman sastoji se od sedam različitih dizajniranih rešetaka od plemenitog čelika u poliranoj ili četkanoj obradi te utora „plate“ koji omogućava adaptaciju u skladu s pokrovom poda. Također u ponudi su kanalice sa staklenim umetkom u tri različite boje: biela, crna i zelena.

U asortimanu TECEdrainline je i „nevidljiva“ ravna kanalica za prirodni kamen s nosačima od plemenitog čelika. Podovi od prirodnog kamena imaju svoj nepogrešivi šarm. Međutim, instalacija u takvu vrstu poda, često je i vrlo nepraktična. TECE je zato razvio posebnu kanalicu za prirodni kamen koja čini instalaciju i brtvljenje mnogo jednostavnijim. Za više sigurnosti, postojanosti i pouzdanja u TECEdrainline kanalice, TECE je u saradnji s partnerima, proizvođačima hidroizolacija, uveo sertificiran sistem hidroizolacije Sealsystem.

Dizajnirani pokrovi iz TECE-a ispitani su u skladu s DIN EN 1253 i mogu se koristiti za razred opterećenja K3 (opterećenje do 300 kg). Stakleni pokrovi izrađeni su od jednostrukog sigurnosnog stakla u skladu s DIN EN 12150 i DIN 1249.
Za lakši odabir modela tuš kanalice, TECE Vam nudi konfigurator pomoću kojeg je moguće definisati različite varijante tuš kanalica u kombinaciji s različitim pokrovima.
Konfigurator i više informacija o TECE proizvodima potražite na www.tece.hr