Terrazzo u kupatilu – još uvek na listi trendova

by | 22 decembra, 2022
terrazzo u kupatilu

Terrazzo (teraco) pločice ne napuštaju listu trendova još od 2018. kada je ovaj svestrani materijal postao deo enterijera od luksuznih hotela do malih stanova. Posebno su ulepšale kupatila, a ako vi planirate skorije renoviranje, vreme je da se upoznate sa njihovim zadivljujućim efektom.

 

Istorija ovog materijala ima svoje korene u Antičkom Rimu, ali najsličniji materijal današnjem se može videti u Veneciji, gde je krasio podove i zidove tradicionalnih kuća iz 15. veka. Preporod je doživeo u periodu 70-ih i 80-ih godina prošlog veka, a tokom 2021. je postao omiljeni materijal u uređenju kupatila.

Terrazzo u kupatilu : pronađite inspiraciju

Dizajni i obrasci su neograničeni i dolaze u širokom spektru kombinacija boja koje će vam pomoći da kreirate efektan dizajn kupatila. Kako god da je stilizovan, teraco dopunjuje mnoge različite stilove u rasponu od minimalizma do eklektike. Napravljena od komadića mermera, kvarca ili granita na betonskoj podlozi (koja je izglađena i polirana), ova šik tačkasta površina je sada popularan trend dekoracije doma.

Terrazzo na zidovima kupatila

Ako istražujete ideje kako biste zidove kupatila uredili malo drugačije, teraco bi mogao biti idealan izbor. U trendu, šareno i šik. Istaknite ovim pločicama zid na koji ćete okačiti ogledalo, ili deo zida koji obuhvata tuš kabina.

Terrazzo : na podu i zidovima za izraženiji dizajn

U ovom kupatilu, teraco pločice su osim na zidovima postavljene i na pod kako bi njihov efekat bio izraženiji, a odabrani sitniji uzorak daje besprekoran izgled ovom modernom kupatilu. Rad sa teraco pločicama je vrlo fleksibilan i vodi se računa o različitim detaljima, od boje, uzorka i osećaja dinamike koju pruža.

 Upečatljiv uzorak za hrabre

Izaberite veliki uzorak na pločicama kako biste dobili nesvakidašnji dizajn kupatila. Pločice poput primera prikazanog na fotografiji će vašem kupatilu dati autentičan izgled i stvoriti vrlo zanimljiv ambijent.

Terrazzo i tamniji kolorit

Svi smo upoznati sa razigranom stranom teraco efekta, naročito jer su uz ove pločice, kupatila dobila zanimljiv kolorit. Ali, tamno kupatilo u kombinaciji sa teraco efektom dobija sasvim novu, sofisticiraniju dimenziju.
Studio Biasol dizajnirao je ovo kupatilo kao duboko upečatljiv prostor, koristeći bogat crni teraco lokalne firme Fibonacci Stone na podovima i zidovima. Rezultat je dramatičan, ali jednako smirujući ambijent.

Imajući u vidu da su mogućnosti ovog materijala neograničene, poigrajte se kako bi vaše kupatilo dobilo sasvim drugačiji izgled.


Borjana Božić

Andrey Abryutin/gettyimages

Једно реаговање на “Terrazzo u kupatilu – još uvek na listi trendova”

  1. Dragan каже:

    Samo drvo..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.