Tuš-kabina: 10 ideja za police za odlaganje

by | August 30, 2023
Tuš-kabina: 10 ideja za police za odlaganje

Police za odlaganje su veoma važne jer će zahvaljujući njima vaša tuš-kabina i kupatilo izgledati tako uredno i čisto. 

Bez sumnje, najbolje ideje za odlaganje pored tuš-kabine treba staviti na papir pre nego što krenete s renoviranjem ili opremanjem novog kupatila. Mogućnosti zu bezbrojne od ugrađene police, niše, skrivenih ormarića…

Police za odlaganje u kupatilu

S druge strane, ideje za odlaganje kupatila mogu dodati teksturu, interes i karakter prostoru, omogućavajući vam da rešite dve dizajnerske dileme odjednom.

Police za odlaganje: Pogledajte šta predlažu dizajneri

1. Postavite policu do tuš-kabine

Ako tražite način kako da maksimalno iskoristite vertikalni prostor, možete napraviti nišu sa svojom tuš kabinom u koju ćete postaviti korisne police, bilo da su skrivene ili izložene. Nećete se više spoticati o poluprazne boce šampona i gela za tuširanje.

2. Ukrasne merdevine

Police sa merdevinama postale su popularan dodatak našim domovima tokom poslednjih nekoliko godina. Praktični su u većini soba, oni su savršeni za kupatilo jer štede prostor i izuzetno praktični.

3. Niša u zidu

Niša u zidu je odličan način da napravite uredno skladište u tuš-kabini, a osim toga, imate dovoljno prostora za šampone i sapune.

4. Jednostavna stolica može biti dovoljna…

Ako imate prelepu seriju zidnih pločica s uzorkom, možda nećete želeti da bušite rupe za zidne komade za odlaganje. Umesto toga, razmislite o stolici ili dve. Lakši su nego što mislite i možete ih koristiti za peškire i vaš omiljeni gel za tuširanje.

5. Zidić pored kade

Svaka polica će biti korisna, pa i ovaj zidić pored kade ilki tuša. Na njemu može da stane mnogo kozmetičkih preparata za tuširanje.

6. Ideja za manju tuš-kabinu

U kupatilu je važno da toaletni pribor bude lako dostupan. Svaki deo kupatila – umivaonik, kada + tuš – treba da ima neki oblik skladištenja kako bi toaletni pribor bio pri ruci kada je to potrebno.

U prostoru tuš-kabini, ako dubina zida dozvoljava, dobro je imati ugrađenu nišu za smeštaj šampona, sredstva za pranje tela itd. U suprotnom, stalci za flaše, dostupni u velikoj i maloj veličini, savršena i može se postaviti na tačno pravo mesto za tuširanje.

7. Držač za peškire

U manjoj tuš-kabini možete okačiti držač za peškire ako je dovoljno udaljen od kraja tuša. I to može biti veoma koristan dodatak, naravno – i uvek je nadohvat ruke. Takođe nam je dobra ideja vintidž poslužavnik da bi sapun i gel za tuširanje bili uredni.

8. Postavite policu

Ono što svi zaista želimo je da se polica nađe u visini ramena, tako da jednostavno možete posegnuti za onim što nam je potrebno bez potrebe da se sadižete i podižete flaše s poda. Ovakva polica bila bi idealna za sve vaše osnovne stvari, a uzmite u obzir i kuku za peškire.

9. Ugurajte stalak u ugao

Stalak štedi prostor i u ovoj tuš kabini u potkrovlju je uredno sklonjen u ćošak, a opet nadohvat ruke za toaletne potrebe. Kada je šema monohromatska, investirajte u crni dizajn, a da biste nastavili temu i napunite je belim peškirima.

10. Klupa u tuš-kabini

Ova klupa nije korisna samo za sedenje – one su idealne i za odlaganje sapuna, šampona… Ova klupa zaista je praktična i donosi spa atmosferu u kupatilu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dijana Škorić

Liudmila Chernetska / gettyimages.com