Uređenje malog kupatila: Najpopularniji trendovi 2023.

by | 11 januara, 2023
Uređenje malog kupatila

Uređenje malog kupatila može biti zahtevan posao, ali to ne znači da ne možete postići svoju savršenu oazu, ako dobro uklopite sve elemente…

Planirate li renoviranje kupatila 2023. godine? Čak i ako nedostaje prostora, to se može uraditi sa stilom. Predstavljamo vam trendove dekoracije koji uspevaju u jednoj od prostorija kuće koju najviše koristimo. Teksturirani zidovi, drveni podovi, ugrađene slavine ili upotreba neutralnih boja su samo neki. Saznajte više u nastavku!

Uređenje malog kupatila

Prenosni nameštaj

Možete odabrati kako dizajne sa zaobljenim oblicima, tako i modele ravnih ili prefinjenih linija. Iako da, u malim kupatilima, viseće umivaonike su nekoliko pozicija ispred dizajna koji zauzimaju ceo prednji deo.

Oaza mira i spokoja

Topli minimalizam koji je zavladao pre nekoliko sezona nastavlja da vlada i u 2023. To su čisti prostori, u kojima vlada red, jednostavnost i funkcionalnost, ukrašeni prirodnim materijalima i sve u nizu veoma mekih neutralnih tonova. Estetika koja izgleda posebno dizajnirana za mala kupatila, jer će pomoći da se brojila vizuelno prošire.

Drveni pod i uređenje malog kupatila

Nastavljajući sa modom prirodnih materijala, kada je u pitanju oblaganje poda u kupatilu, preovladava drvo ili laminati koji reprodukuju njegovu završnu obradu. Naročito kada je ovaj materijal odabran za pokrivanje poda ostatka kuće. Ovaj trend će se mnogo videti u malim kupatilima 2023. godine, jer ujednačen pod stvara kontinuitet, a samim tim i vizuelnu amplitudu.

Osvetljenje malog kupatila

Pozadinsko osvetljenje – vrsta indirektnog osvetljenja skrivenog iza ogledala, nastavlja da dobija na popularnosti kada je u pitanju osvetljenje umivaonika. Štaviše, u malim kupatilima, jer ovo rešenje, osim što umnožava svetlost i prostranost, ostavlja zidove čistim.

Bidei

Sve se češće može bez bidea, još više, u malim kupatilima, gde je svaki centimetar važan. Iz tog razloga, toaleti sa ugrađenim bideima postali su veoma tražena opcija među onima koji se odluče za renoviranje kupatila. Higijenski tuševi su takođe na vrhu trendova.

Art deco uređenje malog kupatila

Sve ukazuje da ćemo 2023. godine povratiti elegantnu i glamuroznu suštinu stila Art Decoa, koji se vraća u dekoraciju naših kuća, na suptilan način. Unesite ovaj trend u kupatilo pomoću tapeta sa geometrijskim šarama kao što su kocke, krugovi, polukružni lukovi, rombovi i trouglovi. A pošto ne želimo da kupatilo izgleda manje nego što jeste, rezervišite šare samo za jedan zid, a ostale ukrasite jednobojno.

Slavine

Najnoviji trendovi u kupatilima odlučuju se za slavine u crnoj ili zlatnoj boji i uvek u mat finišu. U malim kupatilima preferiraju se zidni dizajnovi, idealni su jer ne oduzimaju prostor radnoj površini.

Zidne ili viseće lampe

Ako ne želite da menjate svoje ogledalo, možete izabrati da instalirate ili zidne svetiljke ili viseće lampe sa svake strane. Ali ako želite da budete verni najnovijim trendovima, potražite posebne dizajne, sa ličnošću. I što je najvažnije, uverite se da se svetlost ne reflektuje na ogledalo.

Organski oblici i uređenje malog kupatila

Moda za organske oblike dostiže i dekoraciju kupatila koja je, u slučaju mini prostora, idealna. A zašto? Ove linije stvaraju zaobljene delove, koji stvaraju udobne i vizuelno svetlije prostore.

Kameni enterijer

Pored drveta, kamenje, bilo prirodno ili sinterovano, veoma je aktuelno u svetu uređenja kupatila. Takođe porcelanske pločice koje imitiraju različite vrste mermera su potpuno IN. Trend u malim kupatilima je korišćenje istih podnih i zidnih obloga kako bi se stvorio osećaj kontinuiteta. Bolje da budu u svetlim tonovima.

Tekstuirani zidovi i uređenje malog kupatila

Sve više volimo da iskoristimo dekorativni potencijal zidova i to se vidi jer ih je potrebno obogatiti, ne samo tapetama i farbom, već i lajsnama i svim vrstama materijala. U malim kupatilima teži se stvaranju vizuelnog bogatstva, ali na umeren način, kako prostor ne bi bio previše opterećen.

Boje u malim kupatilima

Topli minimalizam je u redu, ali nam je potrebna i doza boje koja prekida hegemoniju neutralnih i pomaže nam da kreiramo vizuelno bogatije dekoracije. Iz tog razloga, još jedan trend kojem morate težiti da biste ukrasili svoje kupatilo je ideja dodavanja kontrastnih dodira kroz kupaonske dodatke, tekstil ili obloge. I zapamtite: u malim prostorima uvek su bolje svetle boje, kao što su bela, bež, siva, zelena i plava , koje su takođe u modi ove godine.

 
Juan-Enrique/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.