Uvek u trendu: Zelene pločice u kupatilu

by | August 17, 2023
Uvek u trendu: Zelene pločice u kupatilu

Svaki put kada biramo pločice za naše kupatilo, imamo priliku da izrazimo svoj stil i kreativnost.

Zelene pločice: Uvek u trendu!

Sve više ljudi postaje hrabro u svojim izborima pločica, i mi smo tu da podržimo takav pristup! Veliki rizik često donosi i veliku nagradu, a kako bismo vas inspirisali da se odvažite u svojim izborima pločica, pripremili smo epsku galeriju kupatila sa zelenim pločicama. Upoznajte se sa bogatstvom izbora u svetu zelenih pločica za kupatilo!

Pločice u obliku “Kitkat”

Jedan od trenutno omiljenih oblika pločica je “kitkat”. Ako volite ove pravougaone mozaik pločice koliko i mi, biće vam drago da znate da postoji više vrsta zelenih “kitkat” pločica. Zelene “kitkat” pločice se kreću od luksuznog zelenog mermera  do svih nijansi zelene porcelanske “kitkat” pločice. Ove pločice donose prelepu dinamiku i uzorak prostoru putem svog oblika. One se uklapaju u različite stilove enterijera, uključujući luksuzni, priobalni, srednjevekovno-moderni, japandi i savremeni stil.

Metro pločice

Metro pločice su jedan od najpopularnijih oblika pločica – izuzetno su svestrane (mogu se postaviti na mnogo načina), pristupačne, i postoji mnogo izbora u smislu veličine, završne obrade i boje. Od mekih nijansi žalfije do dubokog smaragda, teško je pogrešiti sa zelenim metro pločicama u kupatilu. Zelene metro pločice se lepo uklapaju sa mnustvom drugih šara pločica, uključujući teraco, mermer, i više grafičkih crno-belih šara.

Pločice u obliku pera

Novi oblik pločica koji dobija na popularnosti je pločica u obliku pera ili “blade” pločica. Ona pomalo spaja oblike pločica u obliku riblje krljušti i metro pločica. Dostupna u prirodnom zelenom mermeru ili tonalnoj zelenoj porcelanskoj varijanti, ova pločica je previše lepa da bismo je zanemarili. Posebno volimo ovaj oblik pločica za savremene, priobalne ili luksuzne kupatila. Budite spremni da vidite mnogo više kupatila sa ovom pločicom u budućnosti!

Kvadratne pločice

Klasičan i vremenski neizostavan oblik pločica su kvadratne pločice, koje su sada doživele veliki povratak! Druga vrsta kvadratnih pločica su savršeno ravne, ili “rectified” pločice, koje savršeno odgovaraju arhitektonskim kupatilima. Dostupne u različitim veličinama, ove pločice često mogu da se koriste i na podu i na zidovima kako bi se stvorio obuhvatajući dizajn kupatila. I na kraju, postoje ručno završene kvadratne pločice koje nude meku, organsku teksturu. Treća slika ispod pokazuje kako su mekane zelene kvadratne pločice korišćene kao zidni detalj i sigurni smo da ćete se složiti sa nama da izgledaju fantastično!

Pločice u obliku riblje krljušti

Oblik pločice koji nas momentalno prenosi do okeana je pločica u obliku riblje krljušti (ili ventilatora, kako se takođe naziva). Postavljanjem sa savijenom stranom okrenutom prema gore ili prema dole, ova pločica ostavlja snažan utisak! Naš savet prilikom korišćenja zelene pločice u obliku riblje krljušti u kupatilu je da budete umereni. Malo može daleko da odvede, pa je najbolje ne preterivati!

 


Borjana Božić

Suchada Tansirimas/gettyimages