Zeleno kupatilo: Kako da ova boja izgleda dobro u kupatilu?

U zavisnosti od nijanse, zelena boja čini da se osećamo smireno ili ushićeno.

by | March 13, 2023
Zeleno kupatilo

Kupatilo je mesto gde vodimo brigu o sebi. Boja vašeg kupatila može da igra ulogu i u vašem psihičkom zdravlju. Zeleno kupatilo odiše podmlađujućom energijom podsećajući nas na prirodu i divno okruženje.

Zeleno kupatilo: Koju nijansu odabrati?

Zelena boja čini da se osećamo smireno ili ushićeno, u zavisnosti od nijanse. Na primer, kupatila u zelenoj boji želfije su umirujuća i pomažu u smanjenju stresa i anskioznosti. Zeleno kupatilo u boji limete će vas razbuditi. Evo nekoliko ideja kako da kreirate zeleno kupatilo.

Tamno zelene pločice

Tamno zelene pločice će vašem kupatilu dati dozu proefinjenosti. Ova boja se odlično slaže sa smeđim i crnim nijansama, a li u tom slučaju je potrebno ubaciti i bele elemente kako kupatilo ne bi bilo previše tamno.

Članak se nastavlja posle reklama

Zanimljiv dizajn pločica

Zanimljive pločice u kombinaciji sa zelenom bojom mogu dati interesantan efekat. Ova neutralnija nijansa zelene je ipak u fokusu zbog fascinantno urađenih i postavljenih pločica.

Članak se nastavlja posle reklama

Zeleni akcentni zid

Zeleno kupatilo ne mora biti u potpunosti zeleno. Dovoljno je da postavite zelenu boju na jedan zid i da taj zid bude u fokusu. Ovo je idealno ako imate malo kupatilo.

Članak se nastavlja posle reklama

Zeleno kupatilo: Tapete

Tapete takođe mogu da učine kupatilo zanimljivim. Ukoliko imate malo kupatilo, najbolje bi bilo da to budu suptilnije tapete koje neće ugušiti vaše kupatilo, a izgledaće lepo.

Članak se nastavlja posle reklama

Međutim, ako imate veliko kupatilo ili volite prirodu, možete koristiti i tapete sa tropskim motivima. U tom slučaju, morate obratiti pažnju da stvorite kontrast da bi kupatilo bilo u ravnoteži.

Članak se nastavlja posle reklama

Zelena keramika i nameštaj

Vaše zeleno kupatilo može biti ove boje i zbog nameštaja. Možete da se poigrate i da kombinujete zelenu boju zida i kadu ili ormarić ili da boja zida bude u nekoj drugoj neutralnoj boji. Na taj način će vaše kupatilo biti veoma intrigantno.

Zeleno kupatilo sa mnogo svetlosti

Ako imate mnogo svetlosti u kupatilo najbolje bi bilo da kombinujete neutralne boje i tamnu boju. Na ovaj način će vaše kupatilo izgledati prozračno, a zanimljive nijanse zelene će uticati na vaš nivo energije.

Članak se nastavlja posle reklama

Jake zelene boje kupatila

Jake zelene boje će svakako uneti udobnost i energiju u vaše kupatilo. Ove boje su naročito pogodne jer mogu da se kombinuju i sa svetlim i sa tamnim tonovima.

Članak se nastavlja posle reklama

Dakle, kada je zeleno kupatilo u pitanju, tamne boje će učiniti kupatilo otmenim i elegantnim, dok će svetle i jake zelene boje uneti svetlost, vedrine i pozitivnu energiju. U svakom slučaju, postoji mnogo zanimljivih nijansi koje možete kombinovati kako bi vaše kupatilo bilo savršeno.

 


Snežana Vranić

BongkarnThanyakij/GettyImagesPlus