Feng šui boje za trpezariju: Privucite sreću i izobilje

by | 16 septembra, 2023
Feng šui boje za trpezariju; zelena trpezarija

Ako razmišljate o redizajniranju trpezarije, uradite to u skladu s principima feng šuija kako biste privukli sreću i izobilje. Koje su idealne feng šui boje za trpezariju.

U Feng šuiju, različite oblasti doma su povezane sa različitim delovima života. Trpezarije su povezane s porodicom, slavljem, uživanjem i izobiljem. Trpezarijski sto je mesto okupljanja i povezivanja. Postoji mnogo različitih načina rada sa feng šui konceptima u  trpezariji. Jedan od najjednostavnijih i najuticajnijih načina na koji možete da počnete da to radite je da unesete određene boje s namerom.

Većina nas je pod velikim uticajem onoga što možemo da vidimo u svom okruženju, a boja ima snažan uticaj na to kako se osećamo i na energiju prostora. U feng šuiju, različite boje su povezane s različitim vrstama energije, elementima i Feng šui bagua mapom koja određuje različite oblasti života. Imajte na umu to da ne morate nužno da farbate ceo zid da biste uneli energiju određene boje. To možete učiniti i kroz nameštaj i dekorativne predmete.

Feng šui boje za trpezariju koje privlače sreću

Braon

Braon boja ima toplu, zemljanu energiju i odličan je izbor ako želite da pomognete svojim ukućanima i gostima da se osećaju smireno. Braon je povezan sa elementom zemlje, a energija zemlje je stabilna i postojana. Za trpezarijski sto i/ili stolice izaberite tople bojene završne obrade drveta. Ako tražite suptilniji način da unesete ovu zemaljsku energiju, ubacite u trpezariju grnčariju (vaze, saksije, ćupove).

Zelena

Zelena boja ima umirujuću energiju koja nas podseća na šumu ili polje u proleće. Zelena je povezana sa elementom drveta, koji ima revitalizirajuću, svežu energiju. Kako da koristite zeleno u svojoj trpezariji. Obojite zidove u svežu zelenu boju koja podseća na proleće ili dodajte prostirku ispod trpezarijskog stola i stolica da biste stvorili osećaj da stojite u zelenoj travi. Takođe možete dodati sobne biljke ili vaze sa svežim zelenilom na trpezarijski sto.

Feng šui boje za trpezariju: Plava

Plava boja je umirujuća. Zamislite kako se osećate kada vidite čisto plavo nebo… Srednji ton, a posebno plavo-zeleni, takođe su povezani sa elementom drveta. Energija elementa drveta je povezana s rastom, a takođe je povezana sa porodičnim područjem bagua. Kako da koristite plavu u svojoj trpezariji: Obojite zidove u svetlu, prelepu plavu ili vodenu boju kako biste trpezariju učinili radosnim mestom za okupljanje vaše porodice. Takođe možete dodati akcente ove vitalne energije na manje načine, kao što su presvlake stolica, jastuci za sedišta ili ukrasne vaze.

Crvena

Crvena je veoma energična i moćna boja, povezana je s elementom vatre, koji je inspirativan, topao i aktivirajući. Za crvenu se kaže da stimuliše apetit i često se viđa u tradicionalnim trpezarijama. Kako koristiti crvenu u svojoj trpezariji: U zavisnosti od vašeg stila dekoracije, crveni zidovi možda neće dobro funkcionisati sa ukupnim tonom vašeg doma. I mogu emitovati previše vatrene energije. Umesto toga, pokušajte da dodate male količine crvene, kao što stolice, tepih ili ukrasni predmeti.

Dizajniranje trpezarije: 4 osnovna koraka


Ranka Bulatović

Scovad/gettyimages.co.uk