Feng šui u domu: 7 znakova da ste dobro iskoristili ovu energiju

Feng šui u domu može da doprinese pozitivnoj ili haotičnoj energiji. Saznajte da li je vaš životni prostor dobro organizovan ili su vam pak potrebne promene. 

by | October 11, 2022
feng šui u domu

Feng šui u domu može da doprinese pozitivnoj ili haotičnoj energiji. Saznajte da li je vaš životni prostor dobro organizovan ili su vam pak potrebne promene. 

Feng šui je jedna od drevnih tehnika koja nam omogućava da eliminišemo loše navike kod kuće i postignemo uravnoteženiji, smireniji dom pun dobre energije. Ova tehnika je zasnovana na pet elemenata (vatra, zemlja, metal, voda i drvo) koji mogu biti prisutni u većoj ili manjoj meri u celoj kući.

Ali kako da znamo da li kod kuće sprovodimo dobar feng šui? Saznajte u nastavku.

Feng šui u domu

ULAZNI HOL KOJI OSTAVLJA DOBAR UTISAK

Svi znaju da je hodnik pismo dobrodošlice svakoj kući. Ako imate ovaj prostor sabran i dobro uređen, sigurno možete impresionirati svoje goste. Ovo je  veoma važna stavka u feng šuiju i mora se voditi računa o svim detaljima. Savet je da ulazna vrata budu u dobrom stanju, da se savršenootvaraju, bez prepreka i da su šarke u dobrom stanju.

Hol bi trebalo da bude prostran, oplemenjen dobrim svetlom i svežim cvećem. Loše osvetljen ulaz je sinonim za poteškoće i nedostatak fokusa. Izbegavajte gomilanje torbi ili prolaznih predmeta, čist prostor je bistar um.Ulazak u kuću mora biti sinonim za ulazak u svoj mali raj.

Feng šui u domu i dnevni boravak

Dnevna soba je prostor sa puno saobraćaja, ali treba da postane i kutak kuće koji vas poziva na opuštanje. Ako imate dobar feng šui u ovoj oblasti, primetićete da li vas to smiruje ili daje osećaj blagostanja.

Bilo bi idealno da kauč bude naslonjen na zid kako bi se stvorio veći osećaj zaštite“ Drugi aspekt koje treba istaći: nešto zeleno, kao što je biljka, ili organske teksture ili materijali. Kada se osećamo zaštićeno i u kontaktu sa prirodnim elementima, naš um se opušta.

Kuhinja

U kuhinji nije važan samo red, već i distribucija i još mnogo toga . Kuhinja koja vas poziva da kuvate, dobro raspoređena sa dobro postavljenim šporetom, znači da osoba koja kuva ima širok pogled na ostatak kuće i da je sve uredno.

Feng šui u domu i pogled sa prozora i terase

Kada već imate kuću, lokacija se ne može promeniti, ali ako se selite ili razmišljate da je kupite, pogledi su veoma vredni. Lokacija kuće je jedina stvar koju feng šui saveti ne mogu da promene, zato je dobar izbor toliko važan prilikom kupovine ili iznajmljivanja. Pogledajte kroz prozor, šta vidite? Da li vam se sviđa ili vas inspiriše?

Oblik životnog prostora

Raspodela stanova može uticati na naše raspoloženje . Komplikovani snimci stvaraju komplikacije u različitim aspektima života. Kvadratni ili pravougaoni ravan oblik je onaj koji generiše najveću stabilnost.

Feng šui u domu i spavaća osba

Spavaća soba je deo stana na koji se mora posvetiti posebna pažnja. To je jedan od prostora u kući gde provodimo najviše vremena i zahteva poseban tretman . Idealna je ona spavaća soba koja donosi mir, sa dobrim drvenim uzglavljem, toplim svetlom, nežnim bojama i bez uređaja (TV, bicikli za vežbanje, kompjuteri, itd.) koji pozivaju na miran san.

Funksionalni prostori

Važno je da svaki prostor u kući ispunjava svoju funkciju da poštuje feng šui i da iskoristi svaki ugao na praktičan način. Neiskorišćen prostor može da izazove blokadu u nekom aspektu života. Gde je život, tamo je i energija.


FollowTheFlow