Kako postaviti krevet po Feng šuiju: Privucite i san i zdravlje

by | September 20, 2023
Kako postaviti krevet po Feng šuiju: Privucite i san i zdravlje; spavaća soba uređena po Feng šuiju

Spavaća soba je oaza za tri stvari: odmor, opuštanje i romantiku. Da biste osigurali najviši kvalitet svakog od njih, saznajte kako postaviti krevet po Feng šuiju.

Drevna kineska praksa smatra da je krevet najvažniji komad nameštaja u vašem domu. Sledite nekoliko lakih Feng šui principa i omogućite sebi kvalitetan san, a to je ključna stvar za zdrav i srećan život. Dok spavamo, nalazimo se u pasivnom “jin” stanju, što nas čini podložnijim energijama oko sebe. Predstavljamo vam brze i jednostavne načine da postavite krevet za najbolji feng šui—i neka rešenja kada ste ograničeni zbog prostora ili rasporeda.

Kako postaviti krevet po Feng šuiju i zašto je to toliko važno

Ako patite od nesanice ili se često budite noću, možda je za to kriv pogrešno pozicioniran krevet na kojem spavate. Evo nekoliko razloga zašto je pravilno postavljanje kreveta po Feng šuiju toliko važno:

Članak se nastavlja posle reklama
  • Podstiče miran san
  • Povećava nivo energije
  • Smanjuje stres
  • Stvara osećaj smirenosti
  • Promoviše dobro zdravlje

Kako postaviti krevet po Feng šuiju: Postavite krevet u komandni položaj

Da bi se podstakao dobar Feng šui, krevet treba postaviti po principu komandne pozicije. Krevet treba da bude postavljen tako da kada ležite u njemu možete videti vrata spavaće sobe, a da ne budete direktno u liniji sa njima. Dobro pravilo za Feng šui spavaće sobe je postavljanje kreveta dijagonalno od vrata. U zavisnosti od veličine i položaja vrata u vašoj spavaćoj sobi, to nije uvek moguće. Ali nije sve izgubljeno – ako ne možete da budete u komandnoj poziciji, postavite ogledalo tako da kada ste u krevetu možete da vidite odraz vrata.

Obratite pažnju na to kako je krevet postavljen u odnosu na vrata

Pored komandne pozicije, obratite pažnju i u kakvom su odnosu krevet i vrata. Po Feng šuiju, ne bi trebalo da se vrata otvaraju direktno na bilo koji deo kreveta. Takođe izbegavajte da vam stopala budu usmerena pravo ka vratima. Ako je jedino mesto gde je moguće postaviti krevet u liniji s vratima, to se može ispraviti kačenjem Feng šui kristalne kugle na pola puta između vrata i kreveta.

Članak se nastavlja posle reklama

Postavite uzglavlje uz čvrsti zid

Po Feng šuiju, uzglavlje kreveta treba da bude priljubljeno uz zid. Dobro je imati čvrst oslonac i u životu, ali i tokom noćnog odmora. I, ako je moguće, birajte uzglavlje s mekim ivicama.

Članak se nastavlja posle reklama

Nemojte stavljati krevet uz zid koji deli spavaću sobu i toalet

Ne želite da imate toalet sa druge strane zida od uzglavlja; dobar Feng šui je samo jedan od razloga. Ako je to neizbežno, možete postaviti ogledalo na zid iznad i iza kreveta da biste proširili pogled na spavaću sobu dalje. Ovo će energetski izbrisati toalet.

Članak se nastavlja posle reklama

Ostavite slobodnog mesta sa obe strane kreveta

Idealno bi bilo da sa obe strane kreveta bude najmanje 45 cm praznog prostora, ako kvadratura spavaće sobe to dozvoljava. Po Feng šuiju, nije idealno postaviti krevet s jednom stranom uza zid. Prostor sa obe strane omogućava balans vašeg jina i janga, kao i adekvatan prostor za svakog partnera (ili budućeg partnera).

Članak se nastavlja posle reklama

Ako to nije moguće, učinite sve što možete da imate prostora, čak i ako je samo nekoliko centimetara. Takođe možete postaviti ogledalo na zid pored kojeg je krevet. Ovo može energetski proširiti pogled. Za decu je u redu da imaju krevet uz zid jer im to može pružiti podršku.

Feng šui saveti: Ogledalo u spavaćoj sobi


Ranka Bulatović

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages.co.uk