Energetski efikasne kuće budućnosti

by | June 24, 2019

Ušteda potrošnje energije i upotreba obnovljivih izvora energije kroz energetski efikasnu gradnju uz smanjenje emisije štetnih gasova su jedne od najvažnijih tema današnjice. U velikim gradovima postoji i zagađenje na koje često ne obraćamo pažnju a to je visok nivo buke koji nosi sa sobom negativne posledice po zdravlje ljudi.

Globalna potražnja za primarnom energijom će konstantno rasti. Sa jedne strane taj trend će imati ogroman lokalni, regionalni i globalni uticaj na okolinu i ljude, a sa druge strane neće se garantovati sigurnost snabdevanja što može predstavljati veliki problem za generacije koje dolaze.

Izgradnja energetski efikasnih objekata, kuća gotovo nulte energije i pasivnih kuća je svakako put do poboljšanja trenutne situacije. Zbog navedenih razloga glavni cilj proizvođača građevinskih materijala je razvijanje ekoloških i održivih ali takođe i štedljivih rešenja za izgradnju ovakvih objekata.

Članak se nastavlja posle reklama

Wienerberger je svetski lider u proizvodnji glinenih građevinskih materijala i inovator na polju rešenja za krovne, zidne i fasadne sisteme za izgradnju pomenutih objekata. Direktor prodaje i marketinga ove kompanije u Srbiji Ivan Vujisić naglašava da je prioritet kompanije ispunjavanje sve viših tržišnih zahteva na polju energetski efikasne izgradnje kao i zaštite od buke. Svakodnevnim inovacijama i podrškom na pojedinačnim projektima Wienerberger nastoji da svim svojim partnerima i kupcima pomogne u dostizanju visokih standarda energetske efikasnosti kao i zaštite životnog okruženja.

Glineni crep Tondach i sistemska rešanja za krov, kao i glinena porozirana opeka Porotherm uz fasadnu opeku Terca vrhunski su materijali za izgradnju energetski efikasnih objekata. Rešenja kompanije Wienerberger su vrhunskog kvaliteta jer, kako kaže Vujisić, ne postoji prostor za pravljenje kompromisa na polju kvaliteta u ovoj kompaniji.

Ono što je vrlo važno napomenuti je da Wienerberger glineni građevinski materijali osiguravaju ZDRAVU unutrašnju klimu objekta zbog odlične difuzije vodene pare, visokih termo-izolacionih karakteristika a proizvodi su potpuno prirodni, ne sadže alergene i ne ispuštaju nikakve otrovne gasove jer su napravljeni isključivo od prirodnih materijala u prirodnom procesu proizvodnje. Obzirom da su pečeni na veoma visokim temperaturama ovi proizvodi su vatrootporni materijali. Uz upotrebu rešanja komapnije Wienerberger obezbeđujete prijatan, zdrav i komforan život za sve članove svoje porodice, naglašava Vujisić.

Članak se nastavlja posle reklama

Više o energetski efikasnoj izgradnji i ostalim rešenjima možete pročitati na web stranici www.wienerberger.rs