Praktična rešennja za odlaganje stvari

by | June 19, 2018

Gotovo sve porodice koje žive u stanovima imaju problem s prostorom za odlaganje stvari. Ponekad ovaj problem može da se reši kupovinom određenog komada nameštaja poput ormana ili komode s fiokama, ponekad je dovoljno drugačije organizovati postojeći skladišni prostor i, eventualno, dodati pokoji detalj poput vešalice i police na nekom zgodnom mestu.

ORMANI I KOMODE
Klasični ormani i fiokari uvek su u modi jer su primereni svakoj prostoriji i ambijentu. Osim toga, postoji mogućnost kombinovanja različitih elemenata, tako da se lako prilagođavaju svačijim potrebama i svakom prostoru. Ipak, iako je reč o nameštaju koji uveliko rešava naš problem sa odlaganjem stvari, moramo voditi računa o njegovoj unutrašnjoj organizaciji, kako bismo ga maksimalno iskoristili. Da bi nam to pošlo za rukom, moramo se prvobitno rešiti stvari koje već neko vreme ne nosimo, a ono što smo rešili da zadržimo moramo lepo složiti na police, fioke i u kutije.

PROČITAJTE I… Ušteda prostora u malim, dečjim sobama

Foto: Guliver/Thinkstock

Ako nemate mogućnosti da nabavite dodatne ormane, od pomoći mogu biti dodaci koji će postojeće učiniti funkcionalnijim. Viseći organizator za odeću s policama obezbediće prostor za odlaganje sitnica. Osim toga, koristite adekvatne ofingere – tapacirane, drvene ili plastične. Tapacirani su namenjeni bluzama od laganih tkanina, haljinama, odelima i krojenoj odeći.

PROČITAJTE I… Nameštaj po meri prostora

Drveni i plastični, “obični” ofingeri, pogodni su za lagane pamučne majice i guste tkanine. Ukoliko vam pak nedostaje prostora za kačenje garderobe, problem možete rešiti vešalicama za više komada odeće. Prilikom kačenja odeće koja ima ušivene trake kod okovratnika, iskoristite ih da osigurate pravilan položaj kragne. Pantalone kačite na ofingere sa dve štipaljke koje se koriste za donji rub nogavice, ili ih stavljajte presavijene na pola preko ofingera sa širokom poprečnom šipkom, čime ćete izbeći trag presavijanja na sredini nogavice.
Još jedna bitna stvar je da obavezno premerite tačne dimenzije prostora pre nego što krenete u opremanje ormana dodatnim kutijama, visećim umecima, ofingerima za kravate, korpama i drugim dodacima. Možete i improvizovati namene, pa pomenute ofingere za kravate iskoristiti kao mesto za ešarpe, kaiševe i slično. Obuću ili neke sitnice možete rasporediti po kutijama različitih veličina i smestiti ih u dnu ormana, gde vam sigurno neće smetati.

OSTATAK NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs