Barbie kuća u realnosti pomoću AI tehnologije

by | 6 juna, 2023
Barbie kuća u realnosti pomoću AI tehnologije

Od prvog doma 1964. godine, koristeći AI tehnologiju, Midjournei je prikazao kako bi mogle da izgledaju Barbie kuće iz snova u stvarnom životu u nekim od najpoželjnijih naselja Malibua.

Barbie kuća iz snova

Sa dugo očekivanim filmom Barbie koji treba da se pojavi na našim ekranima u julu 2023. godine, nije iznenađujuće videti trend u nastajanju poznat kao Barbiecore koji se provlači ne samo u modu i lepotu, već i u svet građevinarstva i enterijera. Sa više od 60.500 ljudi koji svakog meseca na mreži pretražuju „Barbie Dreamhouse“, a #Barbiecoreinteriors ima preko 1,7 miliona pregleda na TikTok-u, iskoristili smo našu industriju koja zna kako da uđe u sve ružičaste stvari i istražuje Barbiine najpoznatije nekretnine i izbori za dizajn enterijera.

Koristeći stručnost u ovoj oblasti, analizirane su najpoznatije Barbi kuće iz snova od 1964. do 2021. i procenjeno je za koliko bi se prodale na osnovu trenutnog tržišta nekretnina u Malibuu, Kalifornija. I ne samo to, od krovnih prozora do vodenih tobogana, takođe je razmotreno koliko bi koštalo da se karakteristike svake imovine ugrade u modernu kuću. A ako sanjate da živite u Barbie svetu, otkrili smo kako bi ovi domovi mogli da izgledaju u sadašnjosti, koristeći najnoviju AI tehnologiju.

1. Barbie nova kuća iz snova (1964)

Implementacijom niza uzoraka, zabavnog nameštaja i živih boja, Barbie’s Nev Dreamhouse iz 1964. usvojila je istaknutu smelost retro stila 1960-ih. Kuća je takođe uključivala klizna vrata, visok plafon, široke otvorene prostore i obilje prirodnog svetla.

Koristeći tehnologiju veštačke inteligencije (AI) simulirano je imanje i kako bi ono izgledalo danas na osnovu ovih kvaliteta! Ne bi trebalo da bude iznenađenje što je ovo uključivalo jarko ružičastu trpezariju i glatki prelazak iz kuće u malu terasu sa sukulentima koji bi uspevali na vrelom kalifornijskom suncu.

Nakon što je pronađen sličan dom u stvarnom životu, utvrđeno je da bi kupovina ovog elegantnog doma u to vreme koštala oko 257,5 hiljada funti. Međutim, zbog inflacije, u 2023. se očekuje da će cena ove nekretnine porasti za 89,60%, što će na današnjem tržištu nekretnina učiniti vrednim oko 2,4 miliona funti.

Imanje je bilo 2.100 kvadratnih stopa i imalo je samo dve sobe što sugeriše da je Barbi imala prilično skup ukus u to vreme, posebno kada se uzme u obzir da je prosečna cena kupovine kuće 1964. bila oko 15 hiljada funti.

2. Barbie kuća iz snova (1995)

Barbiina kuća iz 1995. godine inspirisana je viktorijanskom arhitekturom, koja je poznata po svojoj raskoši. Kao rezultat toga, AI je redizajnirao kuću sa visokim prozorima, balkonom i raskošnim tremom.

Davne 1995. godine, ova nekretnina bi koštala oko 8 miliona funti. Međutim, inflacija je tokom godina povećala svoju vrednost za 49,10%, a cena ove imovine na trenutnom tržištu bila bi 16 miliona funti.

3. Barbie Dreamhouse (2011)

Sveukupno, ovaj dom bi vredeo do 2,3 miliona funti na današnjem tržištu, od čega bi 10.500 funti bilo iskorišćeno za uključivanje luksuznog balkona i krova.

Na predivnim obalama Malibua, veštačka inteligencija je zamislila ovo imanje kao pravi luksuzni dom, a dolazi čak i sa sopstvenim žarko ružičastim Barbimobilom.

4. Barbie kuća iz snova (2021)

Od svih analiziranih nekretnina, ova petosobna vila u nizu sa bazenom bila bi najskuplja za kupovinu. Ova nekretnina, koja vam omogućava da pređete iz dnevne sobe u bazen, koštala bi 28,6 miliona funti 2021. godine, a sada bi vredela 31,7 miliona funti nakon povećanja cene od 9,40% u poslednje dve godine.

 


Borjana Božić

Shutter2U/gettyimages