Kako je Irina Shayk uredila dnevnu sobu u vintidž stilu?

by | September 11, 2023
Irina Shayk

Verovatno biste pomislili da Irina Shayk živi u domu koji odiše modernim enterijerom – s obzirom da manekenka postavlja trendove u svetu mode. Ali nije baš tako.

Kako je Irina Shayk uredila dnevnu sobu u vintidž stilu?

Njujorški dom u kom manekenka živi crpi neočekivanu inspiraciju iz prošlosti – i postavlja standarde za ukrašavanje antikvitetima. Irina Shayk podelila je nekoliko fotografija iz svoje eklektične dnevne sobe – gde se vintidž dizajn susreće sa savremenim uređenjem. Kako kažu dizajneri enterijera, ovo je pravi pokazatelj bezvremenskog uređenja.

“Volimo kombinaciju i ravnotežu stilizovanja antičkih, modernih i savremenih komada zajedno kako bismo stvorili osećaj da je prostor evoluirao tokom vremena“, kaže kreativni direktor Albion Nord-a, Camilla Clarke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by irina shayk (@irinashayk)

Prvo, kada se suprotstavljaju staro i novo, neizbežno je da će celokupnom izgledu nedostajati kohezija – ali to je ono što ga čini posebnim. Umesto da pronađemo besprekorno rešenje, dizajneri enterijera nas podstiču da slavimo kontrast.

Otkrijte apartman Carrie Bradshaw koji uskoro možete i iznajmiti (casadesign.rs)

„Ključno je osigurati da postoji oštar kontrast”, kaže ona. „Postoji mnogo načina da se to postigne, kao što je stavljanje savremenog umetničkog dela u starinski pozlaćeni okvir ili postavljanje moderne stolice ispod ukrašenog antiknog pisaćeg stola. Par savremenih lampi na starinskim stolovima ili, obrnuto, starinske lampe na savremenim stolovima sjajno izgledaju zajedno.’

Dekorisanje umetnošću, kao što je Irina demonstrirala, je još jedan način da se dobije ovakav izgled. Međutim, dok je manekenka izabrala tradicionalni komad pored svog modernijeg nameštaja, alternativna kombinacija – korišćenje moderne umetnosti i antičkih detalja je jednako upečatljivo.

Uključivanje antikviteta je jedan od načina da osiguramo da naš prostor prevazilazi trendove i da će verovatno ostati deo naših domova doživotno. Dakle, kada kupujete dekorativne predmete i nameštaj, budite sigurni da vam se komadi u koje ulažete zaista dopadaju i odražavaju vaš stil.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by irina shayk (@irinashayk)


Miljana Momirović

Peter_visual/GettyImagesPlus, Dimitrios Kambouris / Staff/GettyImagesEntertainment