Pogledajte odakle je Tom Peti crpeo inspiraciju

by | 20 februara, 2014
Imanje Tom Petija

Poznati muzičar, frontmen benda Tom Peti i Srcolomci, živeo je u svom domu Encino od 1987. godine. Godine 2013. njegova bivša žena Džejn Peti odlučila je da ovo imanje koje se vodi na nju proda za $3.75 miliona.

U vreme kada je napisao najviše hitova, Tom Peti je upravo najviše vremena provodio u studiju koji se nalazi u podrumu Encino imanja.

Tom Peti

Imanje se nalazi na fensi Ventura bulevaru u los anđeleskom delu doline San Fernando, u dobrostojećem kraju Encino. Sama „Dolina“ se često pominje u mnogim njegovim pesmama.

Imanje Tom Petija slika2

Ova vila se potpuno uklapa u bogat kraj u kojem se nalazi – raskošna je i luksuzna.
U dvorištu se nalazi bazen sa vodopadom, privatnim spa prostorom i lagunom, kao i raskošni trem sa trpezarijom na otvorenom sa koje se pruža pogled na bogato pejzažno uređenje.

Imanje Tom Petija slika3 Imanje Tom Petija slika4

Zahvaljujući neštedljivoj upotrebi drveta i kamena, enterijer ima utisak kolibe.
Detalji u drvetu su veoma složeni i vešto izrađeni a sam dom je impozantnih dimenzija, sa visokim tavanicama i velikim sobama.

Imanje Tom Petija slika5 Imanje Tom Petija slika6

Jedan od razloga zašto je upotrebljavano drvo u enterijeru je akustika koja je bila veoma značajna za ovog muzičara. Čak su i pojedine prostorije bile specijalno projektovane kako bi pružale maksimum akustike.

Imanje Tom Petija slika7

Kupatilo je veoma luksuzno i veliko, sa ogromnom đakuzi kadom, a iz njega se pruža pogled na krošnje drveća koje okružuje ovo imanje.

Imanje Tom Petija slika8

Čitav prostor ove vile je akustičan i prostran. Čini se da je ovaj dom kao stvoren da se u njemu prima veliki broj prijatelja i fanova.

Izvor: la.curbed.com


Tags: