Riz Viderspun prodaje svoj elegantni ranč u Kaliforniji

by | 13 maja, 2014
Riz Viderspun prodaje svoj elegantni ranč u Kaliforniji

Riz Viderspun prodaje svoj ranč u Kaliforniji. Ovo je imanje na kom je Riz 2011. godine izrekla sudbonosno „da“ sa suprugom Džimom Totom i sigurno joj neće biti lako da se od ovog slikovitog ranča oprosti.

Prvobitna cena za imanje bila je oko 10 miliona dolara, međutim, godinu dana i 4 miliona dolara kasnije, Riz prodaje ranč za 5,9 miliona dolara.

Riz Viderspun prodaje svoj elegantni ranč u Kaliforniji slika2

Imanje je locirano u šarmantnom gradiću Ojai, u Kalifu u Kaliforniji. U okviru imanja se nalaze bazen, štale za konje i tri gostinske kuće.

Na ranču od sedam hektara 1923. godine poznati kalifornijski arhitekta Volas Nef je projektovao velelepnu vilu sa 4 spavaće sobe, predivnom dnevnom sobom sa vidljivim gredama, kuhinju u rustičnom stilu i biblioteku sa kaminom.

Riz Viderspun prodaje svoj elegantni ranč u Kaliforniji slika3

Veći deo originalnih elemenata ove kuće, uključujući skoro jedan vek star rad u kamenu, drvene podove i španske pločice, je sačuvan tokom godina.

U enterijeru preovlađuju neutralne boje i veoma živi detalji koji daju akcenat u prostoru. U dnevnoj sobi to je drvena tavanica i elementi osvetljenja kao i sto sa etno dekorom.

Riz Viderspun prodaje svoj elegantni ranč u Kaliforniji slika4

Drvena tavanica predstavlja veoma važan element i u drugim delovima kuće, dajući prostoru rustičan i ujedno pomalo boemski šmek.

U kuhinji akcenti dolaze u vidu stolica koje svojom crvenom bojom unose dozu topline i kućevnosti u sliku.

Dvorište je ležerno ukrašeno i podseća na bašte mediterana. Nenapadno i nepretenciozno rastinje pruža atmosferu u kojoj se potpuno možete opustiti i uživati.

Riz Viderspun prodaje svoj elegantni ranč u Kaliforniji slika5

Samo kad bacimo pogled na ovaj elegantni, nepretenciozni ranč, bude nam jasno zašto je toliko teško rastati se od njega. On zaisto izgleda kao savršeno mesto za opuštanje i meditaciju, mesto sa stilom koje je u isto vreme toplo i ležerno i zaslužuje da ga zovemo – dom.

Izvor: frontdoor.com