90 m² punih ideja i saveta

by | April 30, 2018
Ideje

Stan je pun interesantnih i dekorativnih rešenja kao i originalnog nameštaja. Svaki detalj u ovom velegradskom stanu pažljivo je i studiozno osmišljen.

U dnevnom boravku iza kauča nalazi se dugačka polica ispod koje su drveni kovčezi (Ikea). Polica koja se proteže dužinom celog zida široka je 50 cm, a postavljena je na visini od 10 cm. Prekrivena je keramičkim mozaikom od pločica veličine 2,5×2,5 cm.

Ideje slika 1

Sa desne strane, u prvom planu je zid koji odvaja trpezariju i “tehničku” zonu dnevnog boravka, u kojoj su plazma televizor, bežični zvučnici i kućni bioskop (LG Electronics).

PROČITAJTE I… Lepota u malom

Ideje slika 2

Oko niskog zida, koji deli kuhinjski i trpezarijski deo, nalaze se razni elementi kontrastnih boja i materijala. Ispred zida je kredenac svetle boje iz Calligarisa, a pored njega je hromirana stona lampa Teorema (Foscarini). Na kredencu je Lesbo lamapa u stilu šezdesetih godina.

Ideje slika 3

Sa strane vidite izgled celokupnog stana od 90 m². Stan je jednostavnog, skoro kvadratnog oblika sa odličnim rasporedom prostorija. Prostrani dnevni boravak čini celinu sa trpezarijskim i kuhinjskim delom.

Pregrade ne idu od zida do zida i ne pružaju se do plafona. Na isti način odvojena je spavaća soba od velikog kupatila, koje ima i ulazna vrata iz hodnika. U dnu hodnika nalazi se mali toalet.

Ideje slika 4

Stolica Harp Chair (MC Selvini) izrađena od punog jasenovog drveta i obavijena kanapom, Hovelsova je kreacija iz 1963. godine.

Ideje slika 5

Savršena kombinacija svetle hrastovine i čelika (Square) pojavljuje se na frontovima kuhinje Silverbox (Ernestomedia).

Ideje slika 6

Iznad kreveta nalaze se grozdasti viseći lusteri različitih veličina i boja prečnika 8/15/20 cm (Artemida).

Ideje slika 7

Dva stočića pored francuskog ležaja napravljeni su od kristala i hroma, a delo su Eileen Gray iz 1927. godine. Dimenzije ovih noćnih stočića su 51x62x100 cm.

Ideje slika 8

U kupatilu pop motivi: kaktus (Cactus) ublažava oštre linije lavaboa ispod kojeg se nalazi škrinjica od hrastovine. Iznad lavaboa je ogledalo sa neonkom.

Ideje slika 9

Pored kade sa hidromasažerom postavljena je velika tuš-kabina sa kliznim vratima. Zid kupatila obložen je mozaik pločicama (Fap Ceramiche).

Tekst: Eleonora Crisci
Foto: Tiziano Sartorio

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs


Tags: