Google-ova luckasta kancelarija

by | February 28, 2018
Kancelarije zgrade Google-a

Google nikada nije bio konvencionalna kompanija, niti namerava to da bude. Ova tvrdnja je više nego očigledna, a dokaz su njihove nove kancelarije u Cirihu.

Kancelarija Google-a

U svojim novim odajama stvorili su inspirativno i opušteno radno okruženje, ali istovremeno vrlo fokusirano i koncentrisano na čitavo „more“ aktivnosti koje se u njihovim prostorijama odvija. Google-ove nove kancelarije nalaze se na samo nekoliko minuta hoda od centra Ciriha.

Na tom mestu prvobitno je bila lokalna pivara, koja je obnovljena i pretvorena u kompleks mešovite namene sa apartmanima, prodavnicama, kancelarijama i spa hotelom. Google-ova zgrada je savremena sedmospratnica sa oko 12.000 kvadratnih metara površine i čak 800 zaposlenih.

Internet kompanije i kompjuteraši uglavnom nas asociraju na prazne kese čipsa i kutije od pice, ali Google, najposećenija internet stranica na svetu, tu stereotipnu predstavu u potpunosti menja.

Vatrogasne šipke omogućavaju jednostavnu cirkulaciju između spratova, a gladni radnici pomoću tobogana stižu do kantine – za treptaj oka.
Sve ove „ludorije“ delo su nove ciriške inženjerske kompanije.

Ova građevina je namenjena za 300 inženjera koji će tu raditi, a koji su potpomogli njenu izgradnju. Inženjeri rade u malim timovima od po tri-četiri člana.

Google kancelarija za sastanke

Kancelarije za sastanke urađene su po uzoru na švajcarske planinske brvnare i igloe, mada su nas najviše podsetile na mahune. Table se nalaze svuda po zgradi i omogućavaju zaposlenima da zapišu svoje ideje čim im padnu na pamet.

Glavni akcenat kompanije jeste na ideji da spoje rad i zabava. Druge prostorije obuhvataju sobe za igru, biblioteku u stilu engleske ruralne kuće i akvarijum-sobu, u kojoj se premoreni radnici mogu opustiti u kadama napunjenim crvenom penom, sa umirujućim pogledom na ribice.

Unutrašnjost Google kancelarije

Ukoliko svoj idealni radni prostor zamišljate sa toboganom, igraonicom, „čil-aut“ akvarijumom i obiljem raznovrsne besplatne hrane, savetujemo vam da svoj CV što pre pošaljete Google-u.