NEMA ZIME ZA ESKIME

by | November 30, 2019

Da li ste se ikada zapitali zašto se iglo pravi baš od snega?

Prilikom izgradnje igloa se ne koristi bilo koji sneg, već sneg koji je dugo bio izložen vetru, pa ima potrebnu čvrstinu neophodnu za gradnju. Eskimi znaju da je vazduh najbolji termoizolator i da sneg izložen vetru sadrži brojne „vazdušne džepove“ koji obezbeđuju idealnu termoizolaciju i zadržavaju toplinu u njihovom budućem iglou.

VRHUNSKA TERMOIZOLACIJA

Ytong Termoblok je građevinski materijal, koji omogućava odličnu toplotnu izolaciju, uz izuzetnu masivnost, trajnost i otpornost na pritisak. Ni jedan drugi građevinski materijal ne povezuje visoku stabilnost i optimalnu toplotnu izolaciju bolje od Ytong-a. Uzrok te idealne kombinacije i odlučujućih prednosti nalazi se u jedinstvenoj ćeliskoj strukturi Ytong materijala – milioni malih vazdušnih ćelija sadržanih u Ytong Termobloku efikasno sprečavaju gubitak energije i osiguravaju vrhunsku termoizolaciju!

UŠTEDA ENERGIJE

Da li ste znali da se iglo može efikasno zagrejati pomoću samo jedne sveće?

Naši današnji domovi su komforniji i veći od igloa, pa ih ne možemo zagrejati poput Eskima, ali svakako možemo da ostvarimo značajne uštede u energiji za grejanje i hlađenje.

Jedino Ytong sistem gradnje nudi sistemska rešenja – velike dimenzije blokova i zidanje malterom u tankom sloju omogućavaju veoma brzu i energetski efikasnu gradnju, pri kojoj su gubici energije svedeni na minimum.

Izuzetna termoizolaciona moć Ytong-a potiče od osobine materijala da gotovo ne akumulira toplotu. Zapravo, kada se zagrevaju prostorije sa zidovima od „tradicionalnih“ materijala najpre se greju sami zidovi, pa tek nakon zagrevanja zidova počinje grejanje samog prostora. Kod Ytong Termobloka skoro da nema akumulacije toplote u zidovima, pa se samim tim prostor greje znatno brže! Upravo zato se u objektima izgrađenim od Ytong-a ostvaruju značajne uštede u računima kako zimi za grejanje, tako i leti za hlađenje.

Uz Ytong nema zime!

OPTIMALANA MIKROKLIMA

Poput Eskima, koji svoje igloe grade od snega koji se nalazi u njihovom okruženju, mi pravimo Ytong od sirovina koje nas okružuju.

Ytong materijal je potpuno prirodan i sastoji se od kvarcnog peska, kreča, cementa, gipsa i vode. Prirodan sastav obezbeđuje izuzetnu paropropusnost Ytong Termobloka i daje mu apsolutnu prednost u odnosu na druge građevinske materijale.

Drugim rečima zidovi izgrađeni od Ytong-a „dišu“, nema kondenzacije vlage u prostorijama, a samim tim ni uslova za stvaranje buđi, što omogučava zdravu i kvalitetnu mikroklimu za Vas i Vašu porodicu!

Ytong istovremeno ujednačava kolebanja temperature i reguliše vlažnost vazduha, pa se u objektu ne osećaju velike razlike u oscilacijama spoljne temperature, bez obzira na vremenske uslove.

Jednostavno – udahnite duboko i uživajte u Vašem domu!

IZGRADNJA PORODIČNE KUĆE

Izgradnja kuće nije jednostavan proces i dobro je znati da na tom putu imate nečiju podršku.
Ukoliko se odlučite za Ytong sistem gradnje, naš tim će Vam pružiti podršku u svim fazama izgradnje Vaše kuće, kroz niz besplatnih usluga>>

Sa Vama smo od ideje do realizacije!

Tags: