Hotel u šumi privlači turiste iz svih krajeva sveta

by | February 24, 2014
Apartman Ogledalo

Hotel u šumi nalazi se na dalekom severu Švedske, u blizini malog sela Harads i Arktičkog kruga. Ovaj neobični hotel privlači turiste iz svih krajeva sveta. Prelepe šume dalekog severa Švedske kriju jedan od najneobičnijih hotela na svetu.
Zbog neobičnih formi i još neobičnijih lokacija imaćete osećaj da se nalazite na drugoj planeti. Hotel nudi nekoliko različitih apartmana, a svaki od njih pružiće vam specifičan i neponovljiv doživljaj.

Apartman Ogledalo

Ovaj apartman predstavlja izuzetno uzbudljivo skrovište među drvećem, kamuflirano ogledalima koja reflektuju okolinu. Dimenzije: 4x4x4 m. Baza se sastoji od aluminijumskog okvira oko stabla, a zidovi su pokriveni reflektujućim staklom. Sa svih šest prozora pruža se zadivljujuć panoramski pogled. Sklonište na drveću, lake aluminijumske strukture, visi oko stabla. Unutrašnjost je u celosti izrađena od iverice, sa gornjom površinom od breze, a prozori-ogledala pružaju pogled na okolinu u rasponu od 360 stepeni. Ova kocka predviđena je za život dvoje ljudi, nudi francuski ležaj, malo kupatilo, dnevnu sobu i krovnu terasu. Do ove božanstvene sobe vodi 12 m dug most.
Konstrukcija ukazuje na to kako se čovek odnosi prema prirodi i u kojoj meri koristimo hajtek proizvode i materijale kada istražujemo zabačena mesta u surovim klimatskim uslovima. Kako se ptice ne bi sudarale sa reflektujućim staklima, ona su presvučena ultraljubičastom bojom, koju vide ptice, ali ne i ljudi.Ptičje gnezdo apartman

Ptičje gnezdo

Ptičje gnezdo je izgrađeno na kontrastu spoljašnjosti i unutrašnjosti. Spoljašnjost ove sobe nije ništa drugo do gigantsko ptičje gnezdo. Unutrašnjost je vrlo jednostavna i praktična. U pitanju je prostrano okruženje u kojem se udobno može smestiti porodica sa dvoje dece. Zidovi su obloženi drvenim panelima, a prozori gotovo da nestaju u zamršenoj mreži grana. Soba je površine 17 m2 i ima odvojenu spavaću sobu, kupatilo i dnevni boravak. U ptičje gnezdo ulazi se pomoću sklopivog stepeništa.

NLO apartman

NLO

Radeći na ptičjem gnezdu, koje je u velikoj meri usklađeno sa okolinom,
nastala je ideja o stvaranju potpuno drugačijeg okruženja. A šta može
biti drugačije i neobičnije od letećeg tanjira? Soba je izlivena od trajnih
kompozitnih materijala, sa ciljem da se dobije izdrživ dizajn. Untrašnjost
na dva sprata moderna je i udobna. NLO je napravljen za četiri osobe, dve
odrasle i dvoje dece, ima dve odvojene spavaće sobe, kupatilo i dnevni
boravak – u 30 m2 nalazi se sve što vam je potrebno za beg u detinje snove!

Blue Cone apartman

Blue Cone

Dizajn apartmana Blue Cone zasniva se na jednostavnosti i pristupačnosti, kako u pogledu korištenog materijala, tako i što se tiče dizajna. Soba ima tradicionalnu drvenu strukturu, kao i tri potporna stuba koja apartman čine stabilnim. Do sobe se stiže preko mostića sa obližnjeg brdašca, koji je posebno pogodan za osobe sa posebnim potrebama. I spoljašnost i unutrašnjost izrađene su od plastificirane brezovine. Ova soba ima 22 m2, četiri kreveta, odvojeno potkrovlje, kupatilo i dnevni boravak.

Apartman Kabina

Kabina

Lokacija ove sobe odabrana je radi stvaranja platforme visoko na brdu, iznad oštre doline reke Lule. Do kolibe se stiže preko horizontalnog mosta među drvećem. Na prednjoj strani mosta nalazi se velika drvena paluba, a most je vrlo zanimljiva struktura među drvećem. Kabina izgleda poput kapsule – stranog tela u potpunom kontrastu sa okolinom. Soba se prostire na 24 m2, u njoj se nalaze francuski ležaj, kupatilo i terasa, a predviđena je za dve osobe.