Ovo je najlepša plaža u Evropi – da li biste je posetili?

by | 20 juna, 2014
Najlepše plaže sveta

Plažica ušuškana ispod zidina živopisne velške luke Tenbi proglašena je najlepšom plažom u Evropi, savladavši konkurenciju iz Portugala, Hrvatske i Italije.

Kvalitet vode, lepota okruženja i ugled koji plaža uživa među gostima doneli su Harbor biču u Tenbiju (Pembrokšir) prvo mesto u Evropi, saopštila je turistička organizacija “European Best Destination”.

Harbor plaža u Tenbiju

Harbor plaža u Tenbiju

Tenbi, oko 140 kilometara od Kardifa (Vels), stari je srednjovekovni grad opasan zidinama, koji ima tri peščane plaže duge četiri kilometra. Prošle godine, Tenbi je osvojio treću nagradu “British Travel Awards”, u kategoriji najboljih britanskih primorskih letovališta.

Praja de Kova plaža

Praja de Kova plaža

Praja de Kova, na južnoj obali Portugala, i Zlatni rat, na južnoj obali ostrva Brač, osvojili su drugo i treće mesto na listi 15 najlepših plaža u Evropi.

Zlatni rat plaža na ostrvu Brač

Zlatni rat plaža na ostrvu Brač

Izola Bela plaža u Taormini

Izola Bela plaža u Taormini

Izola Bela bič u Taormini (Sicilija) zauzela je četvrto mesto.

I druge plaže u Italiji našle su se na listi, ali i plaže u Španiji, Francuskoj, na Kipru, u Grčkoj, pa čak i u Škotskoj i Nemačkoj.

Plaža u Španiji

Plaža u Španiji

Bara bič na ostrvu Bara (Škotska) nalazi se na petnaestom mestu. Zapadni deo ostrva može da se pohvali belim peskovitim plažama punim školjki, područjima sa plodnim travnatim zemljištem u priobalju, ali i stenovitim uvalama.

Izvor: blic.rs


Tags: