Plutajuća biciklistička staza

by | November 15, 2017

Građane Čikaga očekuje jedan fantastičan dodatak njihovom gradu koji će nastati u bliskoj budućnosti…

River Ride će biti biciklistička staza funkcionalna tokom cele godine, kreirana od betonskih pontona ojačanih čelikom koji će plutati na reci. Ovaj dizajnerski projekat delo je studija Second Shore, dok je za proizvodnju bila zadužena firma Marinetek. Biciklistička staza River Ride biće bez leda i snega zahvaljujući solarnim panelima instaliranim iznad svakog njenog segmenta. Oni će pokretati osvetljenja, tende u slučaju padavina, kao i grejne elemente utisnute u površinu ove strukture.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako stoji u službenim izveštajima, većina građana Čikaga nerado vozi bicikl putevima kojima se kreću i automobili. Tokom 2015. godine došlo je do porasta saobraćajnih nesreća u kojima su učestvovali bicklisti i automobili, pa je razlog njihovog straha potpuno jasan.

Gradonačelnik Čikaga odlučan je u svojoj nameri da grad pretvori u najbolji grad za bicikliste u Sjedinjenim Američkim Državama. Njegov plan je da mesta za parkiranje bicikala postavi na mnoge punktove tako da budu dostupna svima, te da izgradi veliki broj biciklističkih staza u mestima gde ljudi žive i rade. Staza River Ride biće konstruisana od bentonskih pontona ojačanih čelikom koje je razvila kompanija Marinetek, globalni lider u proizvodnji plutajućih struktura. Delovi staze biće proizvedeni u fabrikama, a potom postavljeni na neophodna i unapred određena mesta.

Članak se nastavlja posle reklama

Solarni paneli iznad svakog segmenta napajaće osvetljenje pored tendi i grejanje instalirano u površinu staze, koje će sprečavati stvaranje leda i sakupljanje snega. Takođe, biće postavljene i ograde koje će umanjiti broj povreda u slučaju pada.

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: www.secondshore.com

Članak se nastavlja posle reklama

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRTATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs

Članak se nastavlja posle reklama