Prolećna čarolija

by | February 24, 2014
Vesela dekoracija

Kako vreme postaje sve lepše a dani topliji i duži, priroda se budi i imamo potrebu da uvedemo malo prolećne čarolije u naš dom. Evo malih intervencija koje vam mogu biti od velike pomoći i koje lako mogu osvežiti vaš enterijer. 

Ah, to cveće

Vesela dekoracija slika 2 Vesela dekoracija slika 3

Na ulicama i pijacama ima mnogo prodavaca i prodavačica cveća koji donose cveće iz sopstvenih bašti i prodaju ga. Mnogima od njih je prodaja cveća jedan od glavnih prihoda u domaćinstvu tako da ćete kupovinom cveća učiniti dobro delo. Cveće će oplemeniti svaku prostoriju, ma koliko kratko da to cveće traje. S druge strane, pomoćićete svojim sugrađanima, što je svakako dobar osećaj i uticaće na dobro raspoloženje, i vaše i osobe od koje ste cveće kupili.

Oživite dom bojama 

Vesela dekoracija slika 4 Vesela dekoracija slika 5 Vesela dekoracija slika 6

U svom domu, osvežite i oživite prostor. Nemojte se plašiti da koristite boje, bilo da je u pitanju kombinacija cveća koje ste kupili bilo da su u pitanju detalji i elementi kao što su vaze i jastuci, šareni ramovi za slike ili lampa sa novim, šarenim ili abažurom u jarkim bojama.

Osveženje na stolu

Vesela dekoracija slika 7 Vesela dekoracija slika 8

Konačno je došao trenutak da iz ormara izvučete stolnjak u jarkim bojama i sa motivima cveća, ili nadstolnjake u jarkim bojama. Nabavite salvete sa prolećnim motivima i ulepšajte momente obedovanja. Takođe, posuđe u prolećnim bojama, sa motivima cveća ili ptica, biće pravi prolećni ukras na vašem stolu koji će oduševiti i oraspoložiti svakoga.

Razigrani prolećni motivi 

Vesela dekoracija slika 9Vesela dekoracija slika 10Vesela dekoracija slika 11

Lišće, cvetići, jarke boje mogu se naći na zavesama, zidovima, jastučnicima, prekrivačima za krevete, stolnjacima… Praktično svuda! U zavisnosti od vašeg ukusa i stila u vašem emterijeru možete odabrati motive, dezene i boje koje će se najbolje uklopiti u vaš prostor i koji će vas najviše uveseliti. Tapete ili stikeri za zid takođe dolaze u obzir.

Vesela dekoracija slika 12Vesela dekoracija slika 13Vesela dekoracija slika 14

Originalni i živopisni nameštaj 

Vesela dekoracija slika 15 Vesela dekoracija slika 16

Ukoliko se odlučite da osvežite svoj dom, odaberite nameštaj sa cvetnim dezenima ili u jarkim bojama, ili pak pastelnim. Rajski motivi su dobrodošli.

Izvor: BRAVACASA, štampano izdanje