Top pet spektakularnih destinacija za uživanje u čarima jeseni

by | September 25, 2013
Kjoto

Iako jesen označava kraj leta i početak hladnijeg vremena, to godišnje doba ipak ima svoje čari. Postoje neke destinacije koje imaju najviše turista baš u ovom periodu. Svi oni su krenuli na put da bi uživali u magičnim bojama jeseni, zlatnim krajolicima i nestvarnim pejzažima.

Predstavljamo vam pet najpopularnijih “jesenjih” destinacija koje posete milioni turista.

1. Kvebek, Kanada

Kvebek

Raznoliki pejzaži u Kvebeku čine tu kanadsku pokrajinu jedinstvenom destinacijom, koju neizostavno treba posetiti tokom jeseni. Netaknuta priroda, prelepi planinski lanci i obala tada blistaju okupani bojama. Možete posetiti nacionalni park Gaspezi, a mesto Bleu Lavande je savršeno za uživanje u opalom lišću i lepotama jeseni.

2. Kjoto, Japan.

Kjoto-slika-1

Kjoto je pravi dragulj Japana u vreme cvetanja trešnje, ali je takođe izuzetna destinacija tokom jeseni. Ovaj grad tada izgleda spektakularno prekriven sjajnocrvenim lišćem. Krajem novembra čuveni japanski javori privlače impresivan broj posetilaca iz svih krajeva sveta.

3. Nova Engleska, SAD

Nova EngleskaNova Engleska-slika-1

Ova destinacija je već legendarna, jer jesen u Novoj Engleskoj izgleda bogato kao nigde na svetu. Svake godine s jeseni ovu regiju posećuje ogroman broj turista, koji uživaju u zlatnim krajolicima i toplim bojama.

4. Transilvanija, Rumunija

TransilvanijaTransilvanija-slika-1

Rumunska pokrajina Transilvanija je najpoznatija po legendi o grofu Drakuli, tako da biste je mogli, recimo, posetiti krajem oktobra, za Noć veštica. A kad ste već tamo, sigurno ćete uživati u prirodnim lepotama jeseni, kada su planine prekrivene opalim lišćem.

Slike zaista oduzimaju dah, naročito prizor kada se nad predelom spušta gusta magla. Takođe, nemojte propustiti Transfagarašan, koji se sa svojim brojnim serpentinama smatra jednim od najlepših puteva na svetu.

5. Dolina Douro, Portugal

PortugalPortugal slika 1

Brda u portugalskoj dolini Douro prekrivena su vinovom lozom čije lišće s jeseni poprima  nijanse crvene i žute. Tada ova romantična destinacija postaje naročito privlačna za ljubitelje jesenjih čarolija iz svih krajeva sveta.

Izvor: homedit.com