Tri funkcionalna sprata

by | January 15, 2018
Funkcionalni sprat

Ovaj moderno uređeni ambijent smešten je u sami centar grada. Rekonstrukciju stana od 80 m2, izveli su arhitekte Giovanni i Federico Francolini.

Kuhinja realizovana po nacrtu arhitekte Francoline di Fano, izrađena je od MDF-a. Frontovi visećih elemenata su od peskarenog stakla, a poluostrvo sa šporetom odignuto je od zemlje aluminijumskim nogarama. Model Regula, italijanskog proizvođača kuhinja Binova, dizajnirali su P. Nava i F. Casiraghi.

Pod je obložen keramičkim pločicama. U trpezarijskom delu je viseća lampa O-Space iz 2003. godine, idejno rešenje dizajnera Luca Nichetto i Gianpietro Gai, kao i dve fotelje od drveta i metala italijanskog proizvođača nameštaja Porro.

Članak se nastavlja posle reklama

Kuhinja

U kuhinji niski komad polica od hrastovog drveta zauzima gotovo čitav zid obojen u tamnoljubičasto. Slična polica, ali od kamena, nalazi se u dnevnom boravku ispod kamina.

Stepenice, koje vode na sledeći sprat, jednostavnog geometrijskog oblika, izrađene su od čelika i obložene laminatom.

Članak se nastavlja posle reklama

Ugaona garnitura

U dnevnom boravku dominira velika ugaona garnitura Flap ružičaste boje (Edra).

Članak se nastavlja posle reklama

Kaminska kapa

Lakirana, metalna kaminska “kapa” je jarkocrvene boje. Za zaštitu od svetlosti postavljeni su pokretni beli panoi na šinama koji se utapaju u beli zid. Sto u centru prostorije deo je nameštaja u stilu sedamdesetih godina prošlog veka.

Članak se nastavlja posle reklama

Deo dnevnog boravka

Iz dnevnog boravka na treći sprat stiže se stepenicama sa čeličnim gazištem. Na fotografiji se vidi deo dnevnog boravka, tepih firme Ligne Roset i fotelja Butterfly Kiss (Sawaya&Moroni).

Članak se nastavlja posle reklama

Kupatilo

Kupatilo u prizemlju obloženo je bukovim drvetom tretiranim antihidratantnim lakom. Po projektu, u kupatilu se nalazi i kotao za grejanje i veš-mašina. U kupatilu je postavljen okrugli lavabo, produkt firme Flaminia. Vrata od peskarenog stakla dele toalet zonu od kupatila.

Spavaća soba

Članak se nastavlja posle reklama

Uz spavaću sobu, kao posebna prostorija, nalazi se garderoba. U spavaćoj sobi vidi se lampa Shakti (Kundalini), vrata od stakla i aluminijuma, i pod od lakiranog hrastog drveta.

Tekst: Monique Mizrahil
Foto: Andrea Vierucci