Udobnost klasičnog stila

by | May 6, 2014
Udobnost

U ovom prostoru od 120 m2 opremljenom mekim i udobnim nameštajem, sa mnoštvom jastuka, cveća i lampi, stanari se osećaju ušuškano i sigurno. Žuta i krem boja na zidovima odaju utisak  osvetljenosti i osunčanosti.

Kuhinja je izrađena od punog drveta sa radnim ostrvom na sredini koje služi kao radna površina, ali i kao šank za doručak na brzinu.

Kuhinja

Tri velika prozora pružaju dovoljno svetla i kuhinji i trpezariji koja, pored toga, ima i dva mala kvadratna prozora. Uz trpezarijski sto boje mahagonija od punog hrastovog drveta i sa pločom od stakla vidimo različite stolice – dve su u sedalnom delu presvučene jednobojnim, a četiri šarenim meblom.

Dnveni boravak

Dnevni boravak, sa udobnom mekom garniturom jednostavnih linija koju dopunjuju detalji – jastuci, sveće, slika, lampe – sve u krem-beloj boji. Ispred garniture je sto kvadratnog oblika od punog nelakiranog drveta i sa pločom od stakla.

Ogledalo

Veliko ogledalo se nalazi u ulaznom hodniku sa širokim ramom od punog lakiranog drveta boje mahagonija. Zidovi u hodniku obojeni su tamnije u odnosu na one iz dnevne sobe.

Dečja soba

Dečja soba, ušuškana je i topla, sa mekim kaučem na razvlačenje i mnoštvom jastuka u raznim nijansama krem, braon i zelene boje. Nameštaj od punog, nelakiranog drveta, delimično iscrtanog sportskim motivima, primeren je za sobu dečaka.

Spavaća soba

Iako stilski odstupa od ostalih prostorija u stanu, i u spavaćoj sobi preovlađuju krem i braon nijanse, kako nameštaja, tako i boje zidova. Prostor nema suvišnih detalja, tu su samo krevet, dva noćna stočića i fotelja.

Deo kupatila

Vidimo deo kupatila: dva lavaboa ugrađena u drveni ormarić boje mahagonija sa belom mermernom pločom. Okrugla ogledala u stilskim ramovima osvetljavaju lampe, savršeno uklopljene u ovaj ambijent.

Tuš kabina

Moderna, transparentna tuš-kabina kvadratnog oblika i oštrih ivica ukazuje na potrebu dizajnera da se poigra stilovima. Pored tuš-kabine je i jedna od tekovina moderne tehnologije – đakuzi kada.

Tekst: dia Sonja Brstina
Foto: Dreamstime