Zamak od tri kućice iz Portugala

by | March 3, 2014
Zamak tri kućice iz Portugala

Zamak tri kućice je privatna kuća koju su dizajnirali Tiago do Vale Architects. Nalazi se u mestu Se Braga u Portugalu, u samom centru grada u blizini poznate katedrale. Nastao je pod uticajem Brazila, tj ljudi koji su se vratili iz Brazila u Portugal.

Ova građevina je posebno osunčana, ima dve fasade, jedna gleda prema zapadu a druga prema istoku. U središtu kuće nalazi se stepenište koje ima i svetlarnik, ono deli kuću na dva jednaka dela i pomaže celodnevnom osvetljenju.

Zamak tri kućice iz Portugala slika2 Zamak tri kućice iz Portugala slika3

Članak se nastavlja posle reklama

Privatnost kuće je postignuta razmeštajem prostorija, pa tako na prvom nivou imamo dnevnu sobu na zapadu, a kuhinju na istoku na prvom spratu, dok su spavaće sobe na samom vrhu. Što se tiče materijala koji su korišćeni u izgradnji najzastupljeni je lokalni žuti granit i drvo, koje se vidi na podovima i krovnim gredama.

Zamak tri kućice iz Portugala slika4 Zamak tri kućice iz Portugala slika5

Sama unutrašnjost je veoma moderno uređena i napravljena tako da zadovoljava i poslovne i životne potrebe, dok je spoljašnjost ostala gotovo netaknuta kako ne bi remetila okolinu, ovaj projekat je pravi primer kako se može udahnuti život u stare objekte.

Članak se nastavlja posle reklama

Zamak tri kućice iz Portugala slika6

Izvor: homedsgn.com

Članak se nastavlja posle reklama