Ženski kutak sa stilom

by | May 18, 2014
Slobodan duh

Predstavljamo četiri različita stila za osobe istančanog ukusa – od mekih linija, preko oštrih, do neusiljenih oblika. Četiri različita stila za četiri različita načina da istaknete svoju ličnost.

Slobodan duh
Pločice od metakrilata glavni su deo lustera “Zevs” (prečnik 47,5 cm), iz firme Rossetti Light koji je dizajnirala Manuel Vivian. Mogu se naći i u srebrnoj, zelenoj, crnoj, boji dima, kao i u boji stola i poda.

Cvetni reljefni motivi čine kontrast sa osnovnom bojom tapeta, što je glavna odlika ove kreacije. Iz linije Happy Vew di Jannelli & Volpi. Rolna je 52×100 cm.

Stona lampa Blumen od hromiranog metala sa abažurom od metakrilata u ciklama, lila, narandžastoj, zelenoj ili beloj boji. Proizvodi Rossetti Light (26×50 cm).

Višenamenski ormarić čovekolikog izgleda, sa tri fioke, od lakiranog drveta sa nogarama od metala i ručicama od obojenog drveta (40x40x90 cm), Controbuffet.

Stona lampa od pleksiglasa u obliku balona ideja je Y. Christin, a proizvod je dostupan u Spazio 900 (50×37 cm)

Stalak je od sjajne, lakirane tkanine sa štampanim belim detaljima (reč “ljubav” i njeno značenje), iz linije Cubolibre di Creativando (40x40x40 cm). Dostupan je i u drugačijim oblicima i bojama.

Višenamenski stočić od lakiranog drveta ideja je Galerije Luisa delle Pianne (50x50x30 cm).

Ovo je zapravo preuređena radna stolica. Napravljena je od crvene čoje u obliku srca, a dizajnirao ju je Verner Panton, za Vitra (u prodaji u Spazio 900, 104x60x90 cm).

Poslovni karakter
Za kuću ili kancelariju: ovaj lako pokretljivi element sa fiokama dizajnirao je Simon Fusserl za Kartell. U sivoj ili beloj verziji, sa pet pregrada 42x42x72,5 cm.

Ovo je ideja iz 1965. godine, danskog dizajnera Arnea Jakobsena. OXFORD je radna stolica sa osovinom, pet točkića i podešivačem visine. Ovaj kožni primerak sa metalnim ručicama proizvodi Mc Selvini.

Tapete ETP 121 pripadaju kolekciji XXL di Jannelli & Volpi (rolna od 70×100 cm).

Slične lampe dizajnirane su 1933. godine, a ova je kreacija Pietra Chiesa, za Fontana Arte. Rafiniranih linija, sa stalkom od niklovanog mesinga, visoka je 190 cm, prečnika 31 cm.
Poslovni karakter

Stona lampa C’hi, koju je Massimo Belloni dizajnirao za Penta. Napravljena je od nikla i ima srebrni abažur, a može se naći u tri veličine (ovo je najveći primerak, 45×50 cm), u verziji sa i bez prekidača.

Najduža varijanta ovog stola je 300 cm! Iz linije Ospite, sa radnim delom od materijala lakog za održavanje, sa osnovom od lakiranog drveta i nogarama od hromiranog čelika. Proizvodi ga Charlotte Perriand, a deo je kolekcije I Maestri di Cassina.

Kožna torba je proizvod Ventura di Filofax (42x13x37,5 cm).

Ovu keramičku vazu u obliku čizme dizajnirao je Qubus (Galerija Luisa Della Piane).

Praktični duh
Luster pomalo podseća na posudu za sapun. Može da mu se reguliše visina, a napravljen je od providnog metakrilata. Dostupan je i u drugim bojama. Dizajnirao ga je Ferruccio Laviani za Kartell.

Složene jedna na drugu, izuzetno praktične, ove stolice od tvrde plastike, sa nogarama od metala, model su Delfyija di Gina Carolla za Ciacci Kreaty.

Set posuda od laganog metala sastoji se iz četiri dela i ima poklopac (Moronigomma).

Ovaj sto ima osnovu od metala i tablu od stakla dimenzija 90×160 cm. Može se naći u drugim veličinama i bojama (Prado, di Ciacci Kreaty).
Praktični duh

Tapete sa motivima škotskog karo dezena iz serije su Happy Vew di Jannelli & Volpi (rolna 52×100 cm).

Pokretne merdevine sa tri stepenika od polikarbonata i metala. Dostupne su u crvenoj, narandžastoj, žutoj boji ili providne. Dizajn: Meda i Rizzatto za Kartell (visina 60 cm).

Ovaj ultramoderni usisivač bez poteškoća uklanja kako dlake vašeg kućnog ljubimca tako i najsitnije mrvice. Linija DC08 Animal Pro, dizajnera Dysona, poseduje i certifikat BAF (Britanske alergološke fondacije), pa njime mogu da rukuju i osobe koje pate od alergije. Ovom aparatu nije potrebna vrećica.

Dve pajalice iz Ceratina, jedna Merinos, druga od nojevog perja.

Četke su od poliestera, a drške su im od polipropilena (Mago di Magis).

Senzualne note
Predivan komad nameštaja, namenjen osobama istančanog ukusa – pokretni bar Florence, koji može da se smesti u bilo koju prostoriju. Dizajnirao ga je Alfred Haberli za Zanotta, a napravljen je od polumeke lakirane šperploče, sa metalnim nogarama i stalkom od aluminijuma, koji može da bude i od mermera. Dostupan je u raznim bojama, a dimenzije su mu 90x55x141,5 cm.

Štampani crveni kristali na tapetama ETP 121 su iz kolekcije XXL, dizajn Jannelli & Volpi (rolna 70×100 cm). Uglavnom se koriste za dekorisanje jednog dela zida.

Veoma interesantna lampa sa metalnom osnovom ima nekoliko različitih kristalnih abažura. Ovu neobičnu lampu dizajnirao je Philippe Stark za Flos.
Senzualne note

Duguljastu bocu od keramike proizvodi Tree di VGnewtrend. S obzirom na to da je visoka 96 cm, savršeno će ukrasiti kutak dnevnog boravka.

Ovaj stočić orijentalnog stila od lakiranog, obojenog drveta može se, osim u crnoj, naći i u tamnoplavoj, narandžastoj i crvenoj boji. Kreacija Salomona za Armani Casa.

Jastuk od mekanog materijala u beloj ili zelenoj boji proizvodi Expolde di Castellinaria (40 x 40 cm).

Udobna i elegantna sofa Vesta ima osnovu od bukovog drveta sa presvlakom od eko-kože Pelle Frau. Proizvodi je Poltrona Frau, dimenzija 70x193x63 cm.