7 saveta kako da iskoristite feng šui za poslovni uspeh

by | September 18, 2023
7 saveta kako da iskoristite feng šui za poslovni uspeh

Ako želite da stvorite harmonično radno okruženje i ostvarite poslovni uspeh, stvorite prostor koji to podržava po feng šui pravilima.

Neupućenima može zvučati bizarno, ali ova drevna kineska umetnost uređenja prostora donela je sreću mnogim ljudima širom sveta. Dakle, ako ste spremni da napravite malo prostora na svom stolu, u svojoj kancelariji i u svom umu pomoću tehnike koja je stara preko tri hiljade godina, nastavite da čitate da biste saznali kako.

Feng šui za poslovni uspeh

Da biste maksimalno iskoristili poslovni feng šui, morate ga primeniti u što je moguće više oblasti vašeg radnog prostora. Ispod su navedeni neki saveti koji će vam pomoći da postignete harmoniju Jin-Janga za kojom žudite.

Članak se nastavlja posle reklama

Sedam saveta za poslovni uspeh:

Savet broj 1: Radni sto

U feng šuiju radni sto predstavlja vašu karijeru i morate obratiti veliku pažnju na njegov položaj. Prva stvar – nemojte da koristite svoj sto ni za šta osim za posao.

Sto treba da bude postavlje uza zid ili prozor gde nije direktno u liniji sa vratima u prostoriji, ali vam ipak omogućava da ih vidite. Ovo će vas učiniti manje stresnim na podsvesnom nivou jer ćete moći da vidite svakoga ko vam priđe.

Članak se nastavlja posle reklama

Pogled koji imate sa svog stola je takođe veoma važan. U idealnom slučaju, trebalo bi da gledate nešto što vas inspiriše. Gledanje u prazan zid će vas blokirati, a gledanje kroz prozor može da vam odvuče pažnju.

Savet broj 2: Unestite biljke


Cveće i biljke su odlične za feng šui jer vas ujedinjuju sa svetom prirode. Prirodna zelena boja biljaka podstiče rast, kako poslovni tako i lični. Ako želite da vam biljke donesu pozitivan uticaj, one moraju da budu zdrave i živopisnog izgleda.

Članak se nastavlja posle reklama

Vrsta biljke koju imate u svom radnom prostoru je takođe veoma važna. Na primer, trebalo bi da izbegavate sve što je oštro, kao što su kaktusi. Evo nekih od najboljih Feng Shui planova koji donose zdravlje, prosperitet i harmoniju: drvo novcaq, bambusa, palma i ljiljan.

Savet broj 3: Voda je simbol bogatstva

Članak se nastavlja posle reklama

Ne postoji moćniji simbol novca u feng šuiju od vode. Ali ne bilo kakva voda. Odličan izbor za ovo je akvarijum, po mogućnosti sa zlatnim ribicama jer je zlato simbol novca u kineskoj kulturi. Možete uključiti i male fontane, samo se uverite da njihov protok vode nije veoma brz ili blokiran.

Savet broj 4: Razmišljajte vertikalno

Članak se nastavlja posle reklama

Ako želite da uključite elemente koji će fokusirati pozitivnu energiju na širenje i rast, morate razmišljati vertikalno integracijom vertikalnih linija i oblika u svoj radni prostor. Razmislite o dodavanju vertikalnih linija tamo gde možete, kao što je postavljanje visokih polica za knjige, dodavanje osvetljenja koje čini da svetlost putuje nagore ili postavljanje drveta u ugao.

Savet broj 5: Dodajte malo plave boje

Boje imaju veliki uticaj na nas. Ne zaboravite da se držite podalje od agresivnih boja kao što je crvena, jer izazivaju negativna osećanja poput anksioznosti i agresije. Savršena boja za posao je plava. To je boja neba i mora, označava slobodan duh i veoma je opuštajuća boja koja stvara osećaj smirenosti. Ako tražite alternativnu boju, bledo zelena je odličan izbor. Zelena je boja novca, ali i prirode i ravnoteže.

Članak se nastavlja posle reklama

Savet broj 6: Nosite više valuta

Ako imate rezervne valute iz stranih zemalja, obavezno ih nosite u novčaniku ili ih držite u radnom stolu. Papirni apoeni iz inostranstva simbolizuju bogatstvo iz svih krajeva sveta.

Savet broj 7: Očistite svoj radni prostor

Članak se nastavlja posle reklama

Prema feng šuiju pretrpani radni prostor može negativno uticati na vaš učinak. Produktivni chi ne može da teče ako imate mnogo stvari na svom stolu koje ga blokiraju. Stoga je najbolji način da poboljšate radni učinak i povećate poslovno bogatstvo da ga deblokirate i premestite sve te stvari.

Kada se vaš sto oslobodi od nereda, dodajte stvari koje očaravaju karijeru, pozitivne i koje vam donose sreću.


Dijana Škorić

ArchiViz / gettyimages.com