Kakav pogled!!!

by | October 23, 2017

Šta može toliko da vas napuni pozitivnom energijom i učini da se osećate lepo kad ustanete iz kreveta od pogleda na zaliv, grad, predivan krajolik? Pronašli smo pet vila i apartmana s predivnim vizurama

1 Apartmani One57, Njujork, SAD
Luksuzni neboder sa 90 spratova i visinom od 360 metara najviša je stambena zgrada na svetu, viša i od dosadašnjeg rekordera, Trump Towera, koji ima samo 72 sprata. Zgradu One57 projektovao je Christian de Portzamparc, najmlađi pobednik nagrade Pritzker. S prozora raskošnih apartmana na najvišim spratovima nebodera, pruža se predivan panoramski pogled na Njujork.

Foto: www.one57.com

Članak se nastavlja posle reklama

2 Dvorac Cannero na jezeru Mađore, Italija
Ovaj prostrani i svetli dvorac sagrađen je 1896. godine i nalazi se na elitnom stambenom području Cannero na Velikom jezeru s prekrasnim pogledom na gore i jezero. Ukupna površina iznosi 800 kvadratnih metara, a sam dvorac okružen je parkom većim od 5.000 kvadratnih metara. Glavno zdanje podeljeno je na tri zone: apartman, mansardu i deo za goste. Dvorac ima i dve prostrane terase s prekrasnim vidikom. Nedavno je i sagrađen bazen dužine 50 metara, a lokacija je 60 kilometara udaljena od milanskog aerodroma.

Foto: Thinkstock

3 Penthouse na av. President Kennedy, Pariz, Francuska
Do pre nekoliko godina, vlasnici ovog luksuznog apartmana na 7. i 8. spratu, koji gleda na čitav Pariz i Ajfelov toranj, bili su glumac Alen Delon i princ Saudijske Arabije. Na sedmom spratu nalazi se hodnik urađen u mermeru, dve prostrane dnevne sobe sa 12 prozora, dva kupatila, trpezarija, spavaća soba s kupatilom, kuhinja, soba za osoblje, perionica i ostava. Na osmom spratu je takođe hodnik u mermeru, dve glavne spavaće sobe s kupatilom i spa zonom, te četiri gostinske sobe s pripadajućim kupatilima. Na krovnoj terasi nalaze se sauna, spa i teretana.

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: www.gcprive.com

4 Casa Almare, Puerto Valjarta, Meksiko
Dizajnerska vila Casa Almare nalazi se na litici iznad Bahía de Banderas u Meksiku, u turističkoj zoni na putu do Barra de Navidad, i samo je nekoliko koraka udaljena od centra grada. Vila oduševljava svojim modernim dizajnom za koji je zaslužan tim arhitekata, dizajnera i graditelja iz višestruko nagrađivanog biroa Elias Rizo Architects. Sa svih prozora i sa spoljne terase pruža se zapanjujući pogled na beskrajna morska prostranstva.

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: www.luxuryretreats.com

5 Kite House, Plaja del Karmen, Meksiko
Vila Kite House potpuno je automatizovana kuća, koja se nalazi u prekrasnoj četvrti Playacar Phase 1, u samom centru grada Plaja del Karmen. S prozora trpezarije, kuhinje, bazena i svih spavaćih soba ove jedinstvene vile, otvara se prelep pogled na Karipsko more. Glavna spavaća soba ima izlaz na terasu s bazenom, dok druga soba gleda na drevne ruševine plemena Maje. Treća spavaća soba ima terasu u bujnom tropskom vrtu, što joj daje osećaj privatnosti i izolovanosti iako je kuća samo nekoliko minuta udaljena od živahnog mesta Plaja del Karmen. Četvrta spavaća soba nalazi se u potkrovlju, a u njoj je i polusprat u kojem se može smestiti još dvoje ljudi. Takođe, ona se lako može pretvoriti u kućni bioskop, teretanu ili trpezariju.

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: www.kite-house.com


 

Članak se nastavlja posle reklama

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRTATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs