Mesta koja ne smete zaobići ako ste u SAD-u

by | 27 aprila, 2018
Mesta u SAD

Kuda god da krenemo i gde god da se okrenemo uvek naletimo na nove prirodne lepote koje samo čekaju da ih otkrijemo.

Zbog svoje veličine SAD se smatra državom sa najvećom biološkom raznolikošću i prirodnim lepotama na svetu, pa evo liste nekih od najlepših mesta koja tamo možete posetiti.

Mesta u SAD slika 2

Lanikai

Plaža Lanikai

Ova plaža je savršen primer kako je priroda puna prelepih mesta. Nalazi se na ostrvu Lanikai na Havajima. Iako se prostire na svega 1600 kvadratnih metara površine, reč je o jednoj od najviše spominjanih plaža na svetu. Često se koristi za snimanje spotova i editorijala, pa postoji velika šansa da naletite na neku od svetski poznatih manekenki kada se budete izležavali. Ipak, najpoznatija je po spektakularnim prizorima meseca.

Mesta u SAD slika 3

Denali nacionalni park

Nacionalni park Denali

Stvarno veličanstveno i jedinstveno mesto smešteno u samom srcu Aljaske. Ovaj park prostire se na čak šest miliona hektara površine, a u njemu se nalazi i McKinley, najviši vrh severne Amerike. Ovo je pravi divlji raj na zemlji gde su svoj dom pronašli medvedi, losovi, vukovi i mnoga druga bića. Godišnje ovaj park poseti oko 400.000 turista.

Mesta u SAD slika 4

Palouse vodopadi

Palouse vodopadi

Ako ste željni da posetite mesto kao stvoreno za avanture i podizanje adrenalina, onda su ovi vodopadi pravo mesto za vas. Nalaze se na reci Palouse, a sam park je osmišljen kao veliko područje za kampovanje koje se prostire na čak 105 hektara. Ovaj park je kao biser u pustinji. Voda koja pada sa 60 metara visine u duboki kanjon, neće vas nikako ostaviti ravnodušnima, a zvuk koji se pritom stvara sigurno će vam nakratko zalediti krv u venama.

Mesta u SAD slika 5

Kilauea

Kilauea

Nizak vulkan na Havajskom ostrvlju svojom aktivnošću privlači seizmologe iz svih delova sveta. Rado ga posećuju i turisti, i broji do čak 2,6 miliona individualnih posetilaca godišnje. Razlog tako visokoj posećenosti jeste činjenica da je lako dostupan i konstantno je pod nadzorom stručnjaka. Tako da ne postoji bojazan da bi vas vulkan mogao iznenaditi baš kad se nalazite u blizini kratera.

Mesta u SAD slika 6

Nijagarini vodopadi

Nijagarini vodopadi

Reč je o tri velika slapa koji čine prirodnu granicu između SAD i Kanade. Ovo je jedna od najposećenijih atrakcija na svetu sa preko pet miliona posetilaca godišnje. Ovo mesto je davno prepoznato po svojoj lepoti, ali je isto tako važan izvor za proizvodnju električne energije.

Mesta u SAD slika 7

Oslikane planine

Oslikane planine

Ovo prelepo mesto smešteno je u državi Oregon, a svoj naziv duguje prekrasno obojenim stenama koje različitim bojama pokazuju kako su rasle kroz milione godina. Najbolje doba dana za prošetati ovim parkom je kasno popodne, kada sunce stvara žive boje, a zbog promene količine vlage u vazduhu možete videti kako se boja menja iz minuta u minut.

Mesta u SAD slika 8

Yellowstone nacionalni park

Nacionalni park Yellowstone

Definitivno najpoznatiji nacionalni park na svetu koji je prepoznat po svojoj divljini, gejzirima i mnogobrojnim termalnim izvorima. Najpoznatiji simbol ovog parka je gejzir Old Faithfull, najveći aktivni gejzir na svetu. Park se prostire na 5582 kvadratna kilometra površine, i sve je kao stvoreno za kampovanje i različite aktivnosti na otvorenom.

Mesta u SAD slika 9

Veliki kanjon

Veliki kanjon

Reč je o kanjonu koji je godinama klesala reka Colorado. Veliki kanjon proglašen je jednim od sedam svetskih čuda. Dug je 466 kilometara, na pojedinim mestima širine do 29 kilometara, a prosečna dubina kanjona je 1800 metara. Ne radi se o najvećem i najdubljem kanjonu na svetu, ali njegova masivna lepota i predivni prizori – retko koga ostavljaju ravnodušnim.

Izvor: b92.net

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: bravacasa.rs