Misteriozna crvena laguna Čilea

by | May 3, 2014
102 godine stara olupina broda postala je plutajuća šuma

Ova neobična laguna nalazi se u Južnoj Americi a svoju atraktivnost i nesvakidašnjost može da zahvali neverovatnoj crvenoj boji koja povremeno podseća i na – krv. 

U gradu Camina, u severnom delu Čilea, na 3.700 metara nadmorske visine nalazi se neobična i čudna Crvena laguna

102 godine stara olupina broda postala je plutajuća šuma slika2

Članak se nastavlja posle reklama

Vode ove lagune su toliko intezivno crvene boje da izgledaju kao krv, ili jarko crveno mastilo. Jezero je bilo poznato lokalnom stanovništvu odvajkada, ali je postalo poznato Čileanskoj nacionalnoj turističkoj agenciji tek 2009. godine, iako se nalazi svega nekoliko kilometara uzvodno od Caritaya rezervata.

102 godine stara olupina broda postala je plutajuća šuma slika3

Ova oblast je tokom istorije bila naseljena Aymara kulturom i ostalim drevnim civilizacijama koje su uspele da očuvaju tajne i legende o svojoj zemlji i koje su tek nedavno otkrivene.

Članak se nastavlja posle reklama

102 godine stara olupina broda postala je plutajuća šuma slika4

Baš kao i kletve koje su se vezivale za egipatske grobnice i piramide, ovaj crveni bazen je okružen kletvom koja će zadesiti sve one koji se približe njegovoj vodi.

Članak se nastavlja posle reklama

Upravo zato niko ne zna gde se tačno nalazi ovaj bazen i zašto ga nema na mapama. Nestanak hiljada Aymara se takođe pripisuje kletvi ove jarko crvene vode, pošto je ovaj drevni narod pio vodu iz ove lagune.

Izvor: mymodernmet.com

Članak se nastavlja posle reklama