Mykonos: Najlepši smeštaj na ostrvu snova

by | July 22, 2023
Mykonos: Najlepši smeštaj na ostrvu snova

Mykonos, ostrvo ekscentričnosti i slobode. Obožavano od strane džet-seta zbog svojih zlatnih plaža, skrivenih uvala sa smaragdnim vodama i čarobnih letovališta pored same obale, ova biserna ogrlica Kiklada oduvek je bila kolevka slatkog života grčkih ostrva, voljena zbog svog skromnog stila, glamurozne atmosfere, bazena zabava i prelepog belog gradića, sa usponima i padovima cvetnih uličica.

Mykonos: Luksuz i sloboda

Šezdesetih godina, bila je čik utočište umetničke i mondene elite, koju su posećivali plemići, intelektualci i filmske zvezde, u potrazi za mestom pod suncem bogatim lepotom i uronjenim u privatnost.

Soho Roc House

Smešten između divljih pejzaža Mykonosa, na samo korak od poznate plaže Paraga i poznatog Scorpiosa, Soho Roc House je utočište sa opuštenim duhom, koje spaja kreativni duh Soho House brenda sa jedinstvenom atmosferom Kiklada. Tipična estetika grčkih ostrva prolazi kroz svaki prostor Soho Roc House-a, kombinujući modernost i tradiciju, odašiljući počast tipičnoj arhitekturi lokalnih sela. Spoljni delovi, svetli i beli zidovi i podovi, odišu tipičnim dizajnom Mykonosa, dok enterijeri uključuju ratan stolice, police pune kuhinjskih knjiga i keramike, ručno tkane zidne tepihe, masivne drvene konzole. U centru svega je bazen, sa barom na bazenu, gde možete uživati u suncu tokom dana i zadržati se za aperitiv u zalazak sunca.

Scorpios Mykonos

Beach klub danju, mesto sa DJ setovima u sumrak, ali i restoran i terasa sa pogledom na more za koktel uz pogled. Nalazi se na vrhu litice, na plaži Paraga, Scorpios Mykonos je najekskluzivnije mesto za provesti dane na moru i noći sa živom muzikom. Ovaj moderni pogled na drevni helenski agoru spaja tradicionalnu zanatsku veštinu sa obilnom upotrebom organskih materijala i boemskim dizajnom enterijera, koji stvara sofisticiranu i opuštenu atmosferu. U centru imanja na plaži nalazi se bela kamenita kuća, koja asocira na arhitekturu ostrva, sa nameštajem koji podseća na glamur i grčki dizajn šezdesetih godina. Scorpios je takođe mesto gde se umetnost meša, sa savremenim delima, muzikom i performansima.

Belvedere Hotel Mykonos

Dragoceni član grupacije “Leading Hotels of the World”, ovaj porodični hotel je jedna od prepoznatljivih tačaka Kiklada, sa svojim ikoničnim minimalističkim stilom. Kao mali Grand Hotel, Belvedere oživljava tradicionalnu estetiku ostrva i osvežava je na moderni način. Okružen bujnim vrtom, sa obiljem vegetacije i ružičastih bugenvilija, ikonični Belvedere Hotel Mykonos je luksuzni boutique hotel poznat po svojoj petostruko ocenjenoj gostoljubivosti i pogledu koji se prostire od Chore do Egejskog mora. Ovaj elegantni mediteranski dom je oaza luksuza i čuda, koja se svesno stapa sa arhitektonskim pejzažom i identitetom grada.

Kalesma, Mykonos

Skrovito smešten na zelenom brdu, prekrivenom biljkama i drvećem, iznad zaliva Ornos, nedaleko od grada Mykonos, Kalesma je šarmantna adresa za uživanje u noćnom životu ostrva, ali u okruženju privatnosti i mira. Hotel ima 17 apartmana sa jednom spavaćom sobom, 8 vile sa jednom spavaćom sobom i dve veće vile koje mogu da prime do 8 osoba: svaki smeštaj ima privatni bazen. Ovaj elegantni primorski raj, sa kolekcijom krečanih kuća, projektovanih da odslikavaju čarobnu atmosferu mykonoskog sela, postepeno se spušta prema plaži ispod, na samo nekoliko koraka od zlatne plaže.

The Wild Hotel by Interni

Poziva vas da otkrijete najdivlje strane ostrva, The Wild Hotel by Interni, intimni i skriveni boutique hotel koji u svakom detalju evocira originalnu boemsku atmosferu ostrva. Mirna i harmonična oaza, hotel vas osvaja svojim jedinstvenim stilom, koji je utemeljen u porodici vlasnika Varveris, koja decenijama radi u industriji enterijera: atmosfera se odlikuje modernom arhitekturom, gde se bezvremenski dizajn klasičara savršeno uklapa sa antikvarijatima grčkog porekla. The Wild se nalazi na privilegovanoj lokaciji direktno iznad smaragdnih voda Egeja, koje možete uživati u intimnosti privatne plaže.

 

Borjana Božić

BenGoode/gettyimages