Kako odabrati tepih na osnovu horoskopa

by | September 17, 2023
Kako odabrati tepih na osnovu horoskopa; dnevna soba sa šarenim tepihom

Jedan od najlakših načina da transformišete sobu je odabirom pravog tepiha. A danas vam otkrivamo kako odabrati tepih na osnovu horoskopa.

Nudi nam se toliko različitih vrsta tepiha i prostirki da je zaista teško odabrati jedan. Srećom, horoskop nam može pomoći da se odlučimo.

Kako odabrati tepih na osnovu horoskopa

Ovan

Vi ste neustrašivi, a upravo takav bi vam tepih i pristajao. Vatrenih, jarkih boja (obavezno crvene nijanse). U obzir dolaze i upadljive šare koje će privući sve poglede. Samo energično, dragi Ovnovi.

Bik

Želite udobnost i stil, tako da bi vam marokanski tepih dobro odgovarao. Ovi tepisi su poznati po svojoj mekoći, kao i po izdržljivosti, što dobro odražava ličnost Bika. Osim toga, iako se dizajni obično razlikuju, ovi tepisi svakoj prostoriji daju vrhunsku atmosferu. A to je nešto čemu apsolutno težite u svom domu.

Blizanci

Blizanci vole da često menjaju dekoraciju. Ne volite da ste ograničeni i stalno nešto preuređujete u svom domu. Ulaganje u tepih s dva lica jedan je od najlakših načina da se postigne taj cilj. Kada poželite nešto da promenite u domu, samo okrenite tepih na drugu stranu.

Rak

Vama je udobnost prioritet. Kada birate tepih, želite da bude udoban, ali praktičan. Osim toga, bitan vam je i kvalitet, pa birate tepih koji će dugo da traje. Preferirate tepihe napravljene od vune ili pamuka jer volite sve što je mekano.

Lav

Da, znamo da želite da se pokažete, dragi Lavovi. Pažljivo uređujete svoj dom kako biste privukli pažnju i divljenje, pa u skladu s tim birate i tepih. Volite animal print i sve što izgleda luksuzno. Ako želite da stvari podignete na viši nivo, kombinujte tepihe (možete ih prebaciti jedan preko drugog kao na prethodnoj slici). Svako ko uđe u vaš dom biće impresioniran.

Kako odabrati tepih na osnovu horoskopa: Devica

Budimo iskreni; većina ljudi ne bi odabrala svetli (naročito ne beli) tepih, jer se lako prlja.  Međutim, s obzirom na to da ste pedantni i najveći ste perfekcionisti Zodijaka, vama to ne predstavlja problem. Odabir belog tepiha (ili bilo koje svetle boje) savršeno će vam odgovarati.

Vaga

Želite da vaš dom prenosi prijateljsku, toplu atmosferu, a vaše oko za lepotu igra veliku ulogu u vašim dizajnerskim odlukama. Zato su tepisi sa cvetnim motivima idealni za vas. A budući da je bezbroj opcija na raspolaganju, nesumnjivo ćete lako pronaći onu koja odgovara vašem senzibilitetu.

Škorpija

Iako bi neki mogli da zaziru od crnih nijansi u svom kućnom dekoru, to je apsolutno  vaša boja. Odabir tepiha u retro stilu crnih tonova daće vašem domu dozu misterioznosti. A upravo je to vaša glavna karakteristika.

Strelac

Želite da vaš dom bude manja verzija sveta oko vas, posebno kada niste u mogućnosti da putujete koliko želite. Uživate u stvarima koje su avanturističke i autentične, pa zašto ne biste odabrali tepih u persijskom stilu? S njihovim jedinstvenim šarama i tehnikama ručne izrade, znate da dobijate nešto originalno, baš kao što ste i vi lično.

Jarac

Iako možda niste previše fokusirani na pronalaženje nečeg ukrasnog, ipak volite lepe stvari.  Odabir tepiha od prirodnih vlakana savršeno bi vam odgovarao. Ovi tepisi su napravljeni od izdržljivih materijala koji će trajati godinama. Obično dolaze u neutralnim tonovima i uzorcima, koji će dobro funkcionisati bez obzira na to kako dizajnirate svoj prostor. Kao bonus, prilično su pristupačni, a znamo koliko ste štedljivi…

Vodolija

Ništa ne privlači Vodolije više od nekonvencionalnog i jedinstvenog; volite da prihvatate stilove koji nisu toliko popularni. Takođe ste skloni ulaganju u održive opcije kad god je to moguće, a to uključuje i dekor. Ručno tkani tepih neobičnog uzorka kreiran u apstraktnom obliku kao stvoren je za vas.

Ribe

Ribe vole estetiku “1001 noći”, pa će se potruditi da im i dom tako izgleda. Tople boje, hipi stil, retro detalji – to je ono što vama treba.

Ranka Bulatović

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages.co.uk